[Kickstarter] 香港人設計既藍牙人體工學機械鍵盤

449 回覆
2989 Like 77 Dislike
今朝有個俄佬YouTuber叫我送隻俾佢,幫我介紹
諗梗理唔理佢

我呢毎都係
ON9 啦 根本就係R 撈KOL啦
名?

俄佬唔係幾信得過
難得高質無抄襲無支那成份 呢啲post應該返高登 Joe仔隨時唔收錢貼上fb 抄登呢面大家小朋友反應實唔好
用者習慣問題,初頭會好唔慣,打字超慢。
要用2星期左右,開始順
Lm
睇下佢寫比你有冇誠意
唔係要自己R人送野既都係唔掂
打速成咪成日轉layer
支持
$?
gchi
俾隻Linus 用下 或者Dave 佢地好評就搞掂
貴左d 幫你推下
你送隻比我,我都幫你介紹,你唔係益俄佬都唔益香港自己人ma
成千蚊對keyboard
買唔起了,推post當支持
有啲貴 幫你推下
支持
我有搞開kickstarter亦都有儲同用好多唔同keyboard
唔想潑你冷水不過有幾個可以改善既地方
1) 價位 - $329/369USD 實在太貴 一黎好多人買唔起二黎買得起既人都會選擇其他市面上既產品. 你個campaign個comparison話有portability夠抵得上$500既keyboard呢點講唔同
2) Target market/marketing - 樓主你個target market好似係specific for designer - 如果係咁既話有無做過少少market testing? (身邊人唔計) 譬如係啲autodesk forum度問下果度啲designer平時返工有咩問題. 係campaign果度亦度無顯示到你想特別target佢地. 另外我會建議擴大個target market,如果唔係好難達標
3) 呢個keyboard雖然好正但係差左幾個function. 望下kinesis advantage, ergodox, 甚至dactyl 都起碼30鍵. 你每邊24鍵真係接受唔到 譬如你個default layout已經無左numpad要去2nd layer.. 可能designer得但係比一個office仔用真係會攞佢命 另外好多keyboard而家有angle adjustment, 譬如我主要用緊kinesis freestyle edge可以set 0-15度, 但係你果個就只係得一個20度set死左
4) 個campaign本身可以做得好少少 - 第一個名就咁叫designer keyboard個名唔夠響, 好難儲到SEO同埋press. 另外有啲細微野例如啲graphic好矇/pixelated, 應該係compression既問題, 建議搵個marketing既人執執佢.

其實個campaign好有heart 亦都睇到樓主擺左好多心機去搞 不過係差左少少野可以改善既地方.. 希望搞得成啦

sorry for 1999, 如果想再深入啲講可以tg我chy_chiu
好撚勁
電莖keyboard都差唔多
係work就去外國攞專利啦
係香港出過幾日淘寶就有啲一模一樣既買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞