[Kickstarter] 香港人設計既藍牙人體工學機械鍵盤

449 回覆
2989 Like 77 Dislike
送捭Unbox Therapy好過啦
香港既kickstarter都係睇定啲好
suppory, d 冷水撚真係香港人本性,班用50蚊keyboard既無品味毒撚仲要幫你分析埋market點點點 推俾班designer friend 先我近排埋左個貴keyboard幫唔到樓主
好似好正
但驚會好唔慣
btw我覺得遲d應該會係世界潮流
取代而家既keyboard mouse
記得申請專利 最基本要有美國 歐洲同香港
美國建議先申請provisional patent, 得一年但係好易同埋好快批 之後再搞永久patent
想搵youtuber review既話可以試下contact Linus/Dave
巴打好勁 加油支持你
幾千
呢個價買外國band好過,大公司,物料高一班
水貨flico做緊$1200
HHKB BT做緊$1600
HHKB pro2 再加藍芽controller 要$2300幾

佢有藍芽 有layout改 算係咁

不過樓主可以出個唔包軸同keycap既平版
會多啲人買
big 可以做 adverb, 但係 different 一定係 adjective
重讀英文喇
sor 個keyboard 太柒,想支持都支持唔到
好勁
unbox therapy垃圾都不如
睇unbox therapy嘅9成9唔係target customer
再加上佢內容極之垃圾
睇得出樓主對自己個產品既信心超越左產品本身個吸引力
講真 我建議你搵個打字高手拍條片
對比普通keyboard同你個keyboard打一大篇文既速度
如果keep唔到一樣速度應該可以直接收皮
我都係designer,但係我對手一啲都唔痛
我估係同姿勢有關,你應該試試改下用電腦既姿勢同習慣

老實講,依個價錢我係有啲卻步
1.我自己已經有full set既switch,一樣係hot swap keyboard
你依個又係hot swap,我可唔可以唔要你既switch同keycap用我自己已有既野?咁會唔會平啲?

2.有冇得淨係買左手邊?我只係想要左手邊既keyboard
我用過3D mouse但係唔鍾意就放左,都係鍾意右mouse左keyboard
可惜市上既左手keyboard全部都係有線,你講得岩,藍芽真係好重要
所以我依家用緊隻有藍芽既anne pro,一樣得4行但係set好layers都夠我只係左手用
如果你依個可以set fully custom layers,我可以set到我要用既hotkey去曬一隻手
超勁設計師!
祝你靠佢發達!
個價定得太高,customer未識你依個品牌一定係睇個價先,見到兩千幾就調頭啦

再者,promotion period discount都冇,直接賣現價,揾鬼買,除非有錢到仆街,如果唔係普通人真係寧願拎千令蚊買d大牌子多過買你依隻。

再者,你賣design, 得,target customer好可能係office boy, lady, designer, 但要記住,佢地用慣左其他keyboard, 再用你依隻要重新適應,學習,影響工作效率,加上咁既價,難d賣得出

最後,designer係香港個價都賤到仆街,好難要佢地再嘔幾千出黎買個keyboard, 所以個價真係要再調整下
比unbox不如比linus drop tips
不過如果個產品唔夠好
咁既價位一定會大屌特屌
可能有反效果
https://www.youtube.com/watch?v=LALQsqZP1nA

比佢都唔錯,佢專做keyboard review
https://www.youtube.com/channel/UCllGwtW6scxAjM28fIgEozg
佢已經俾咗七折都咁貴
佢哋就係target 以外
樓主個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞