Youtube界表哥SPOON抄襲成癮!屌到出黎speak up為止!(2)

696 回覆
375 Like 7 Dislike
(1):Youtube界表哥SPOON唔認抄襲挑戰網民齊來找不同!
https://lih.kg/971998
事源:
youtube界表哥 spoon chan喺youtube擺咗條lookbook片 :
https://youtu.be/QOzPSAqu4ZY
有一眾痴線西發現 成條片啲outfit都係抄嘅!印尼妹spoon就挑戰大家 話自己無抄 仲叫大家搵埋其他人up相嘅時間 睇下邊個抄邊個咁話

好!接受挑戰!

From 痴線西(31) #597

Angela張相:2017年1月25日
老泥spoon 抄都抄得有技巧少少好無?
100% match喎

Pkj張相:2018年11月9日
唔洗多講啦 條裙都95%似

Pkj張相:2018年7月16日
Pattern西裝set加 露腰 好inspiring呀!我張裙變褲咪得囉 老泥spoon係咪覺得自己好撚醒?

Pkj張相:2018年5月31日
條闊褲變做pattern咪唔覺囉 好inspiring呀!

Pkj張相:2018年10月26日
老泥spoon以為將長袖變短袖就係自己嘅look?

#626頂爺抽插談育嬰

大陰唇用呢個衣架拍lookbook我又要![/quote]

連個片尾句don’t be a stranger 都要抄人成條片有咩係自己架
點解狙擊?因為佢不配做fashion blogger/youtuber!仲叫自己做creator 真係人唔笑綿貓都吠

罪狀1 抄襲成癮
一直以黎都係抄其他人去得到少少名氣!抄人抄到精神分裂 呃埋自己以為真係自己諗出黎

*以下例子均由2014-2019年間嘅抄襲紀錄,歷史久遠 有啲甚至被害者已經del咗相 spoon如果要講日期你就證明返佢地幾時係遲過你!
證明唔到就收皮

衣著

gucci belt

當年spoon唔係抄tina又點上位先

除咗衣著 其他野都抄襲成癮!
髮型

你染金?等我!

彩虹頭?話咁易!

剪短染紫都唔叫 係咪frd嚟嫁

泳衣、髮型

構圖

雖然呢張spoon終於爭氣快過tina po但知唔知邊個打邊個呢

贏完一次又輸喇.....LOVE!

生日梗係要一齊慶祝!

連畫粒星星都要抄 究竟腦裝乜?

tina2018xmas post

其實開緊po話你抄人 你都仲可以繼續抄style都幾弱智 避下嫌都唔識

點會係抄啫 咁啱啫 佢地全部都係快我少少咁做咋嘛 我明明一早已經有咁嘅idea 我都快過一次架!

雖然呢張唔係100%一樣 但係相隔果10日你又up張藍天/海背景+個自己個樣overlay 真係好難唔懷疑你喎屎盆
[/quote]

連整體成個ig都咁似人...扮完tina未呀?清醒下!你只係老泥妹SPOON!

遠睇都唔知邊個打邊個
罪狀2 唔認錯
抄到咁出面不得止 Spoon chan仲要死雞撐飯蓋 繼續力證自己無抄人 仲話要發表聲明 it’s time to speak up

我都好想知要speak啲咩呀
但我由2018年等到2019年都未見到個聲明

罪狀3 話自己係youtuber/creator 但完全hea做

Spoon chan成日就呻拍片影相剪片好辛苦 要人體諒下佢 究竟佢係咪真係有認真做野呢?

片頭又抄人 一定係jenn im抄spoon啦

明知自己英文差又唔proofread

收人pr gift連product名都串錯
個title本身都打錯做brush 係比人喺cm屌先改返

講真 係人都會間唔中唔小心串錯字 但一條片可以串錯咁多個字真係會令人覺得你做事好hea 係咪double check下都咁難 唔識串咪查字典囉 又要打曬英文但又串錯曬

罪狀4 做creator賣野但啲野都係抄人!
Tina 2014年7月24日 出daisy耳環 8月28日出daisy橡筋

咦?Spoon 間舖頭2015年6月14出第一個po
正式開張 然後同年6月26日就出diasy chocker

成年前嘅野你都要跟
罪狀5 扮無事繼續po廣告!speak up呢屌你老母?!

其實佢唔抄人果陣 佢自己原本啲穿著就...

唔怪得你嘅spoon 你咁嘅taste 抄人又真係正常嘅

一齊收sppon皮!
杜絕垃圾印尼老泥妹

除咗抄襲 當然唔少得佢其他精彩柒事

柒事回顧一 話自己似阿sa
當老泥沾沾緊講好多人話佢似阿sa 就搞個投票問下大家意見啦 點知......

柒事回顧二 庚姐有兩米高?

P都唔洗咁重手嘅....
星球大墊!

真身

Source: https://youtu.be/mLAmBhBGS80

柒事回顧三 牛油果不及ex?
Spoon就話要尊重男朋友牛油果要等人自在先出樣
咁點解ex啲相同片就唔del 現任男朋友就遮黎遮去?
請問老泥妹到宜家都唔del ex嘅相
真係有尊重過牛油果先生咩?
利申 岩岩先cap

我....只係一舊孤獨嘅牛油果.....

柒事回顧四 老泥妹盡顯無家教無文化功架
擺對腳上凳呢個pose已經係好無家教同文化嘅行為
如果你話想休息 舒服啲咁我都見過外國人坐長途機轉機果陣喺機場擺對腳上凳休息 但人地係會除鞋囉....

真係好可愛呀spoon spoon你 又鞋底避開又用濕紙巾抺布凳 咁麻煩點解又要踩上張凳到?乜張相好睇咗咩?我又唔覺喎

庚庚你黎人間speak up未呀?又話人間再見
支持
pushhh

From 痴線西(9)
啲英文究竟係咩事
揾唔到copy ig
推佢老母
屎盆話”一向御用拍攝場地”
係咪倒轉槍頭話pkj抄佢
樓主一撚定係女人
咁撚好心機
俾老泥report到 無咗
垃圾spoon講埋啲垃圾speak up話自己冇抄人喎
有圖有晒證據都話冇 你係當觀眾盲 定係蠢 一齊狙擊到佢收皮啦
罪裝6 speak up有晒日期證據都繼續話自己po先 唔認錯!

終於等到speakup!但佢speak啲咩?
1. 御用場地? 咩叫御用 你貴族黎?

2. 製作content慢工出細貨? Angela年彩虹衫成年前 你都真係幾慢喎 定你慢工係因為要搵下其他人人著咩 你先拼合到條lookbook片呀

3.做事怠慢 你做野咁慢都可以串錯晒啲字 條片無double check 完全無盡本份做一條片 你咁怠慢嘅原因應該係你成日游手好閒 唔撚拍片 唔撚識用個腦 抄tina由2014到宜家 5年黎無用過腦所致

4. 多針多於理性探討? 你發佈先所以唔構成抄襲?
印尼妹唔識中文就話啫 乜數字都唔識睇? 99.9% 除咗張彩虹頭一張相 你極大部分嘅相都係抄9人地 遲過人地十幾日,一個月 甚至一年! 你咁樣抄襲完當自己野 你真係有啲病喎

5. 成件事唔係針對你同jenn嘅lookbook 成件事係針對你嘅處事手法 人格 抄襲完唔認 仲要當自己野 當自己明星 高高在上嘅感覺 你真係以為自己阿sa?

清醒下啦庚庚!你只係其他人嘅跟尾狗咋 旁觀者清 你唔好咁癡線啦 醒下!
邊道睇speak up?
6. 只是網民拼合相片 扭曲事實? 大佬就咁cap圖都係併合 你話我p圖丫笨 on9999 佢當其他人都好似佢咁無腦?
Youtube 條片下面
唔係話幫佢,係的確有啲位係抄,但有啲所謂罪証相,都有啲夾硬喎
例如呢? 佢有啲唔係抄衣著係抄構圖喎
鬼祟到咁 仲on9過唔應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞