【開心慎入】離世後的我,參加了一場解開青春謎團的回憶考試 (下半部)

930 回覆
272 Like 3 Dislike
咁快就完咗 gay廉幾時再出新故呀?不過唔好似呢個咁短
改咗嗰個先叫真結局!
琴晚就黎訓先知gay廉出左文
搞到冇時間認真睇一次
就算返工搭車睇都係好似走馬看花咁睇
而家返到屋企睇個ending
再加埋首mv真係睇到喊
雖然搭車睇都流左幾滴眼淚
而家就咁睇返男豬 其實真係幾失敗既人
對每個朋友,自己既夢想,曾經鍾意你既人既關係都搞得好差
每次用另外一個視角睇返件事 都見到男主唔了解當中既真相
就好似首mv咁到最後睇返自己人生時
先了解到自己錯失左好多野
亦都好希望可以人生係某d時點可以做最好既決定
btw真係睇到流晒馬尿 特別係首mv
咁快就完 你快d搵多d你個朋友 相處一陣就可能又有新橋作故呢

我覺得溫子仁與其話係嬲 應該係擔心

諗咗好耐如果溫子仁可以有時間同許諾天講返一句說話 會唔會解釋d咩之類
但諗諗下 如果我係溫子仁 聽到從來唔會講類似依d野嘅許諾天咁講
我會好感動 感動到想喊 唔需要講d乜其他野
我會即刻攬住許諾天講
「傻豬點會嬲你 你夠膽死我就殺咗你 愛死你」
跟住一啖錫落許諾天到

最後許諾天就同溫子仁一生一世
個mv真係好正
d動畫將首歌昇華晒
加埋男主最後講既野 佢錯過既事
其實係, 首歌咁重要竟然會唔記得backup
其實我覺得就算有backup
見到部mp3跌咗出去果下
下意識都會衝出去執
因為呢首歌對阿天黎講太重要啦
咁我聽歌都轉咗用iPhone啦
大個咗 就知喺香港呢個環境創作真係好辛苦
吃力不討好 賺唔到錢 完全靠熱誠支撐
多謝你嘅留言 好鼓勵
好唔鐘意張文靜,自撚私
蘊晴話唔解釋張文靜佢都可以自爆姐
最多淨係同阿天講
加油 期待你出小藍故本書
郵差果本我都買左
不過有d位每次睇親都想喊搞到唔敢睇
其實我好羨慕你呢類文學叻既人
話就話係香港冇咩用 不過對我呢d平凡人黎睇
見到每隻字會諗點可以用字用得咁靚咁勁
寫完後係可以完全幻想到果種情景出黎
由其係我呢d拖都未拍過既人
對呢類故簡直係比我無限ff
加油 有時要成功除左自己努力
仲要有天時地利人和
我阿sir話過 當一個人好運起黎
真係做咩都好順利 期待你呢一日既來臨
呢一樣就係小說既魔力
比起動漫、電影、劇集
小說有多d既幻想空間
推埋佢,個心舒服啲
兩年到依家陸續睇到你唔同嘅作品,品質同層次明顯深造左 但笑位keep到無理頭岸尻尻 多謝又一小品 好睇 期待你之後嘅所有作品 加油

推到出外傳
外傳
儲埋一次過睇 多謝你
推爆佢唔洗心郁郁
小粉絲偷偷留下正皮比你
願我們都可以學懂故事的含義
不要只研究別人的歷史 我們自己的歷史更有學習的價值
別怕坦白承認自己以前犯下的錯誤
承認過去的錯誤是令自己的歷史變回完整的過程
巴打多謝你!
臭基廉,睇咗你個故啦
之後做野好忙冇時間追,而家一次過追晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞