[波b馬心 誰是真金]NBA regular season討論區(52)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
都唔算快嘅,講緊去NYK嗰陣都幾打得
咁整體其他勁過哂佢有咩疑問
況且我一直都唔覺得1號位防守好唔好有咩咁重要
咁當然啦, 好好多添
但我信nash帶隊會令成隊進攻升
cp3就啱內線多

唔想再提了
唔好鍾意book同ayton同TJ
無去76人就怨到咁 好慘 明明好愛 但無去佢愛隊變左恨
摸咗西決地板啦終於
nash 守我都守唔到啦, 咁細粒
curry係點拎到冠架? 第1冠,騎士冇左irving , 你覺得james可以一個帶住班冇左佢就排東岸包尾既球隊打贏勇士?
第2冠係點拎返黎? 係搵左kd無解得分呀,味搵之前個年咪證明晒齊章既騎士,勇士係唔夠抽囉,贏到駛唔駛搵kd返黎?再講遠少少,我真心覺得15年如果irving冇傷,去到最後邊個贏真係好難講
你講個針對性部署 個對應係咪就係搵kd返黎?針對性部署都要有個d材料先做得到架,唔通你去街埸搵一班友針對性部署就可以守得死mj咩

始終都冇人解答到我,當時騎士不斷switch 用irving 同james 狂攻 curry,點解個教練針對性部署唔到既?唔通佢仲智障過連登仔咩
老實講我覺得實力上黎講波縮>Nash

不過榮譽上輸成條街

好似明明高比勁過FOJ咁
curry防守差呢點 點睇都唔會係勇士輸俾騎既主因 >正正就係主因wor ,如果curry係westbrook既身體,點爆佢40分
上面有條片
你分析下俾大家睇 究竟我皇同irving針對左curry幾多球黎齊齊拎40+
呢兩件根本無差別攻擊 >如果真係無差別既,點解騎士要switch curry黎呢?占士直接單挑佢對位得啦,原因係對住curry爆分係易過係ai,green,klay身上爆分,一切都係效率問題,唔係話james對住其他人唔識拎分,而係容易好多
唔計榮譽都仲有三次西決
Vs Kobe and Foj
兩年後係點根本冇人知,係當時個一輪,真係無敵無得破wor
比乜春
你試下俾火箭3-1反CUP個輪
NASH見到紅撚格芬個D死火自己去左啦
而家冇人想提我皇
求下你唔好提ok?
咁irving呢?可唔可以吊死wall? 騎士贏唔係占士一個40分,係2個都40分先贏少少ja
On9又唔係我提起先

同埋我只係以正視聽

等啲人唔好覺得FOJ好勁
唔會啦
cp3肯定無nash read得咁好
nash講過係靠勤力,日日背,如果人人跟足戰術,可以知道兩秒後所有人位置,cp3啲lob大部份似即食
你上面講到呢樣野係對所有PG都好致命架喎普遍性咁架喎
呢個例子做論據黎咋喎
又縮到變左講只限一輪喇
你想點啫究竟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞