[波b馬心 誰是真金]NBA regular season討論區(52)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
你係咪00後黎?
NASH同手感佬兩條路黎啦
佢除左D三分鳩(仲要唔入)似NASH多過似手感佬喇真係
Curry 身體質素又好好咩
射得 控得 其實已經好難守
Nash 都有6‘3 bbiq仲要高
我堅持新秀要睇三年
除非係year4入黎

依加第一年就睇死佢真心on9
正如有人頭幾場就話Ayton bust
依樣就真既
邊有咁多吾皇 MJ 第一年就咁撚勁
咁Ig bust未
我冇話變垃圾呀,nash係依家打仍然得分力會好強,但係相比係依家nba,大量得力型pg底下,會變得冇以前咁一支獨秀,同埋依家頂級個班係攻好勁之外,身體質素都好顛呀,nba眼光簡人從來都係身體質素行先,nash就會有d被比下去
呢個未夠30仲有價講
佢單係憑佢個手進攻都已經夠揾食
何況佢仲有個一手組織
所以nash同curry都係攻從來都冇問題,但去到po針對性部署,我肯定d球隊一定球球switch nash黎守自己個皇牌球員,進功端打爆佢,好似16年 nba 騎士係點打勇士嗎?球球都switch curry黎守james irving, 2條友各刷足40分
咁一枝獨秀呢家嘢要講天時地利啵,佢都成三張嘢先mvp啦,之前佢打牛仔都唔差啦,但去大腸俾mda教之後先爆到被b2b mvp姐
味乜撚
點解你覺得SWITCH就一定要單防
第一年就睇死個d就唔駛理啦,第一年打nba唔可以咁高要求,只要睇到每年都有進步就得啦
唔係個個都係james,第1埸 25 points, nine assists, six rebounds and four steals 仲要得18歲
搵食一定夠 生存到咁lor
屌16年騎咁勁咁撚有point就直落4-0唔使1-3追啦
點定義生存到?
nash當年就係1rd 15pick
咁你包夾 我都可以傳波俾wide open隊友啦?真係唔係咁易架,睇下16年勇士對騎士就知
廢老波叔都4千萬
我諗唔到點解nash係現今NBA會只係生存到咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞