[波b馬心 誰是真金]NBA regular season討論區(52)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
"一夾我傳俾wide open咪easy basket"其實一啲都唔易
不過史上passing最無解(我認為)的nash就會係易

同埋佢Mismatch打big man有一手, 當然你可以話mismatch中kd, giannis, kwahi都會好難打, 不過佢crossover又有一手, effort多啲eff.低啲
但成個offense system呢個年代佢可能raise得仲勁

防守其實手感仔級幾合理, 身體差啲, 但算read得好
唔會係reggie級, 一兩年前harden級, bledose級, dragic級
手感級真係似
外國球評個陣都話
not elite but solid
降下降下變到0防守
但又唔講kyrie d防守
https://www.youtube.com/watch?v=B-j5KZrYnyo
唔講咁多
大家一齊重溫當年game5 騎士點樣針對curry齊齊拎40+先
大把進攻星係hea/眼神式守
明明係無限換防前面係邊個都照攻你
變左打手感打番黎
根本佢引到kd kawhi呢啲去頂佢佢已經可以掉個波俾隻wing啦..
d 華人lin 迷成日吹到lin 好撚勁
以前個年代做到mvp 但依家仲做唔做到呢 ,你會簡harden, durant, westbrook定nash ?
哈登防守又邊撚到係好啊
而且佢出名易無氣架喎
宜家呢個年代好在咩都可以喺youtube即時搵到嘢
任何人嘅fans,都會有人overpraise/吹捧呢樣嘢

唔淨係Lin
gentry個system我覺得仲優秀過mda
多3D; hill, dudley, j rich
後備已經好傾向係依家stat個流(似raptors種砌法)
星就無, 但互補不足, dragic, Barbosa,Lopez,Amundson
唔係話nash去到今日就會champ
但佢呢種打法 俾返當年太陽d人佢 係今日nba都應該夠拎返個MVP
根本條友無睇波鳩up當秘笈跟住就會慢慢同自己講既野矛盾
入過湖區扮評班young core跟住句句都錯既
不過我真心認為lin係好勁
係啲教頭唔信佢
eff.又高, 啲教頭識用的話, 做多啲high pick and roll, lin肯定stat.上高一班
用得呢個標準姐係唔係 生存到 咁簡單啦,咁西書拎mvp嗰年唔同登子又算生存唔到咩
我皇唔講 個場irving上撚晒身真係搵邊個守都會40+
關curry撚事咩
你講個樣係陣容咋喎
老實講你俾呢個陣MDA我相信都會唔差啦
呢個陣均衡好多囉
齋講嗰年,停green傷二菇傷bogut唔計,仲要game7係衰自己柒

咁不斷狂攻curry個點,真係得個年呀嘛,停唔停green都係死攻curry架啦,仲要係停一埸ja ma,關咩事? 傷ai,bogut,傷病都係比賽一部份,何況騎都冇左love,唔係藉口黎 game7係衰自己柒?柒咩?輸就話衰自己,所以唔計輸?咁贏左又點計?人地勇士自己班人都冇咁講啦,唔駛幫佢地搵藉口既
咁mda不嬲要有個iq高嘅pg先玩得掂嘅,喺湖人嗰陣幾慘啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞