[波b馬心 誰是真金]NBA regular season討論區(52)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
nash係現今nba一定頂薪硬
因為個個係我皇姐
okc wb身體夠勁啦掛 掉轉俾勇士反cup 3:1
Mike conley其實ok ge
都入過一次二防
佢加Tony Allen的backcourt防守亦都係穩陣ge

但佢點可能同nash比
MCW Rookie Debut
22分12助攻7籃板9抄截
mcw之後就收左皮
仲要講緊今年nba
當年人地場場講緊100分左右 太陽已經轟緊百二分
其實佢重點就係2樣
1) 攻強守弱
2) 身體質素差又瘦削 如果係依家搵唔到食

不過係依家幾乎0防守既時代 攻強守弱唔算得係d咩
你當教練白痴架咩
下下你想SWITCH就由得你攻?
要應府大可以靠佢單打然後靠人協防黎補
一定要1ON1架咩
而且除非你話NASH防守係IT9級數咁佢就真係場均20+20都冇用囉
波路都唔同點比,就算計對隊波嘅價值都要睇擺佢喺隊咩波啦,所以話mvp肯定係天時地利,但實力就冇得講,nash計攻力同組織喺NBA肯定top,你要佢守咁就梗死啦
對住Lowry Lillard Wall 佢兩個一樣可以拎40分
其實冇咩分別
唔係0防
而係體力化防守
你體力捱唔到就gg
哈登監視器防守都照MVP啦屌
根本你係core嘅話點都執到隊波可以喺防守幫你執屎啦
其實係守唔死,肉搏式防守就另計啦
係 睇下irving就知
講真齊羊以freshmen拎到ncaa個份stats
佢廢極都會係有組織嘅紅撚

傷就另計
波波咪好似有一年快鬥也打贏左
紅撚有組織應該都max咗
咁你包夾 我都可以傳波俾wide open隊友啦?真係唔係咁易架,睇下16年勇士對騎士就知
你當教練白痴架咩
下下你想SWITCH就由得你攻?
要應府大可以靠佢單打然後靠人協防黎補
一定要1ON1架咩
而且除非你話NASH防守係IT9級數咁佢就真係場均20+20都冇用囉
nash同curry防守波路我覺得好似
又係協防好 但係1 on 1就算啦
反正打當年太陽同宜家湧都係一樣

kobe 06年輸完比nash上tnt講打呢d隊唔會同佢地鬥攻 拎幾多分都冇用
要贏都係要守死佢地 好似上年火箭咁
波波咪好似有一年快鬥快打贏左
有組織既紅撚咪啫係冇持球既CURRY
1. 同樓豬一隊
2. 東岸波冇人睇 淨係睇贏輸 輸得多就係廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞