[波b馬心 誰是真金]NBA regular season討論區(52)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
太陽已經轟緊百二分,但俾人地轟返幾多分
攻強守弱唔算得係d咩>只限常規
入到po 冇防守 人地針對性部署仲唔攻到你傻
嗰陣太陽咪就係同你解釋咩叫 我得分高過你就贏 咯
手感仔俾火箭針死左未
咁curry拎左幾多冠 ?

你講既野錯唔晒 但只係其中一個因素
你都識講針對性部署 唔通人地個教練係智障唔識對應架咩
針對性部署係咁易做到咩
講咁耐 都係因為騎有坦克車我皇+irving 2件單打機器
仲要唔提HB條垃圾炒左幾多球波先反cup到
針對還針對 curry防守差呢點 點睇都唔會係勇士輸俾騎既主因
你當教練白痴架咩
下下你想SWITCH就由得你攻?
要應府大可以靠佢單打然後靠人協防黎補
一定要1ON1架咩
而且除非你話NASH防守係IT9級數咁佢就真係場均20+20都冇用囉

你當教練白痴架咩,下下你想SWITCH就由得你攻? >你要問下勇士個coach啦,16年點解irving 同james下下都switch到佢地攻curry既?
你唔想1on1既方法咪就係包夾囉,一夾我傳俾wide open咪easy basket囉,協防黎補咪者係出現左wide open機會囉,都係個句如果真係講咁易點解16勇士做唔到?
另外想問下 nash防守你覺得等於依家nba邊個球員級數?
我皇+irving

呢兩件根本無差別攻擊
Lillard Wall 點睇都高過curry一個lv,未必可以40分架葉師傅
你駛唔駛睇下兩年後KERR點應付火箭單打手感佬
啫係一輪入面做唔到=呢個係無敵無得破既
搞笑
今日Trae Young laat play處理得好唔好,獨立去睇
唔入係浪費咗全隊包括佢嘅effort,唔淨係Lin嘅20+9
學露寶講係成長課
你有無睇過LBJ係WALL頭上拎57分
球球捉住佢黎單打 禁住屌
大佬啊傷咗幾隻有隻又毛啦啦俾人禁賽緊係好打啦,正如再上一年得牙皇單騎嗰陣,湧點打都得啦
其實呢
irving個40分 唔係真係好似你咁講 對住curry黎打
岩呀,現今nba體力化程度高過以前好多,唔係你防唔到咁俾你拎2分就算,我之後射返個3分啦,體力不夠就影響埋進攻組織個邊架,係咁同d人頂,射波都冇晒力啦
咁屌young其實都係台仔同hupu多姐,美國計佢最多算默默無名,始終隊波tank緊又唔係大球會,佢又冇當值咁靚仔
發現左樓上有隻勇狗 有無人發現
印象中Curry防守唔算差架喎
起馬係中等個堆,同埋講防守差騎有咁大個Kyrie係到
Playoff LBJ連Horford都睇住食 點打點有
硬食左Klay好多球
你係有貨交既
防守除非係IT9個種邊個打都係錯位
如果唔係邊有話會致命到咁
其實hand check rule既影響真係吹大左,因為睇返有hand check個年,同冇左hand check之後個年,d人整體得力係冇因為咁而明顯上升
仲有JR同love添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞