[波b馬心 誰是真金]NBA regular season討論區(52)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
係,但係大腸嗰陣成班波都好氣好力,成場波同你鬥chur都得,所以喺嗰陣防差啲都冇咩問題
咁佢nba度防守同命中率真係差
仲要阻住台狗最愛嘅樓豬
但依家nba戰術入面,得分係pg最重要既,組織力係次要d,因為就算pg唔識,仲有point forward , point center,又有球隊好似勇士個d體系,唔需要地板流既pg,最緊係都係拎分再拎分,ball movement愈高愈有效率,好似以前控住個波20秒個d pg,所有進攻都由佢發動既話,好易被睇穿,只要捕住佢d passing lane,俾你一個人拎50分都係要輸,好似14年spurs vs heat咁任你james點射,總之鎖死你隊友,好似以前lac既cp3咁,每次進攻都係佢發動,hold死個波,效率好低,nash如果去勇士打無球跑應該好屈機,但你要佢傳統pg咁hold住個波20秒做組織既話應該唔會有冠軍

另外,點先叫可以帶起成隊波進攻既pg?westbrook,lillard,咁算唔算,殺入去再分返波出黎俾wide open 既隊友
仲有間中上下腦,好似今日last嗰波,成場努力就白費曬
okobo 2rd 1pick
咁nash係mvp啵,真係冇冠軍啵
咁最後咪就係俾騎搵到勇士死穴狂攻curry,先有反勝囉 者係最後結果係贏左,但只要中間有落後過你就覺得唔可以叫勁?
咁okc贏左勇士未
齋講嗰年,停green傷二菇傷bogut唔計,仲要game7係衰自己柒
你一定冇睇過有一輪佢基本上係一出場就倒水
好似依家young咁,球隊會培養你,俾晒你渣fit,睇下成唔成到材,成唔到就打包,再搵過下一個目標
咁你係咪覺得curry 係nba只夠生存?
關鳩事
佢之前成日發神經咁亂揼三分
係呢輪D出手選擇冇咁鳩做番組織先正常番
除非你話佢曼巴精神囉
就講今日果球我覺得無問題

係鷹隊依d入就世界波,輸就無事

打一定係咁打,finish 得柒姐

比我都想單挑leonard啦
咁生存唔到係咩定義
就咁你睇你個生存定義幾乎係所有NBA球員都套用到
係,我意思話柒咗就會又俾人百屌,尤其今日lin頭個stat咁靚
dlo算唔算生存到?喺湖俾人踢撚走咗
華人地區姐

美國wfc
“長期“生存到已經唔簡單啦,nba係最top個450個球員,真正落到埸既得300個到,每年都有好多潛質新人,好似每一隊pg位就得1個,你要培養潛力股,就要放棄陣中個個pg,儘管佢係打得合格都好,但不進則退,當你去到天花板,冇得再進步個陣球隊見有一個潛質好高既新仔pg,個陣如果你都開始老,仲唔趁你有價值個陣trade走咩,好多呢d例子,好多球員你覺得佢仲有實力打nba,但冇人要就慢慢消失係nba...
okc好似唔係用弱點進攻curry咁打勇士wor?
咁nash都俾毒撚trade走啦
冇射術係死症
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞