M記職員:走完飲管個個客都直接問我攞真係好煩 經理:咁不如.....

480 回覆
3267 Like 18 Dislike
真係著撚左個下, 我真有需要先拿姐
下次再有人咁命令式語氣, 我一定即場串返佢「我牙敏感有需要係咪唔得?」
之前好似有間野
改完仲用多左膠
追擊返佢地反cap啦
禁令消滅到使用但係消滅唔到需求
只要需求一日存在
供應既(不論合法與否)就必定有利可圖
亦即係唔會有效禁止到
eg m記唔派飲管 我外賣返到屋企都係照督一支特惠牌飲管落去 最終個需求只係轉移左去其他途徑滿足
唯獨教育先可以解決根本既需求
掂過錢嘅手可以話係最污糟最多菌
人人可以打完乞痴 跌錢落地再照用
但冇可能做任何野去令d錢乾淨/消毒
Starbucks
真係有心搞環保既根本唔係呢班環保撚
呢班所謂環保人士只係喺度呃光環
佢地做既野除左擾民之外對地球根本無咩貢獻
To 環保撚YAN WONG:
為左環保唔食牛對你黎講係咪咁撚難呢?
係咪一定要犧牲人地生活習慣黎保持自己生活習慣呢?
呢種人最嘔心,一定落地獄
據《New York Post》報道,原來關鍵在於麥當勞的特殊飲管,以及可樂糖漿的放置方法。麥當勞的特殊飲管比其他飲食店更粗,所以一飲落口可樂的味道就會迅速進入味蕾
我係鍾意用飲筒飲可樂
我認為係好飲啲呀仆街環保撚
講真,要環保就全部膠都走曬佢,走啲唔走啲真係好撚7
狂post用塑野
投佢老母咩,犯法咩屌佢
而家又無法例規定一定唔比派
有種就買晒返去咪無人拎得啦屌佢
屌!
好撚嘔心
由頭頂到腳+單車全撚部都係膠....
呢D雙重標準撚真係..
全能既連登高登巴打
可否起撚晒佢地底
班仆街真係已經走火入魔
好似成班邪教人士咁比人洗晒腦
要全世界都跟佢果套
成班寬己嚴人既垃圾
D大企業見慳到cost先同佢地癲
佢地真係當晒自己套野係正確
咁撚環保好心連個brake pad都唔好裝
都係膠整㗎 祝佢快撚炒車死
你投訴完要就你架
你可以唔去食姐
世界唔係圍住你轉架 姐姐
人地少你一客仲有大把客啊
屌佢地老母我就真係唔柒信佢地屋企乜膠都冇喇 成班撚樣得閒post下出fb呃like拎光環
做咩屌人坐飛機食牛唔環保 人地叫搞走塑,唔係叫搞環保;純粹係比班膠人打飛機,同環保無關係
佢哋咁鍾意走塑其實應該過返原始人生活
電話同電腦都唔應該用
不過佢哋唔用電話電腦又點post出嚟呃光環
屌你班環保pk, 環保就返返去過石器時代生活啦,仲有扑野咪撚帶套呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞