M記職員:走完飲管個個客都直接問我攞真係好煩 經理:咁不如.....

480 回覆
3267 Like 18 Dislike
d環保撚真係好偽善
雖然我都覺得環保撚呢樣野好撚on9
但你邏輯有問題
除左已生產既貨 未生產既貨既產量係睇demand
睇落去
屌你老味環保臭閪咁環保咪撚用m巾啦on9
塊臭經血m巾比飲管污染環境幾百倍呀
好心就身體力行用重覆可水洗嘅毛巾塞住個窿
咁都做唔到學人走塑?
想笑大人個口咩
突然醒起有個麥麥聽App
咁唔環保一定要投訴下
咩環保撚呀
全面改名 塑膠撚
你唔撚好on9啦 唔用就唔會繼續生產呢個諗法根本就on撚9 人地做生意搵錢定同你講環保啊傻鳩 唔通見你成班環保撚屌就執撚左間廠佢咩
過激嘅可能唔回你
但之前見有巴打話可以評邊間分店比佢零分
我覺得咁樣又做得過
環保撚 = 俾啲掌聲階段勝利

on lun 9, 最叻搞搞震, 又唔見佢日日行路?
從來最應該環保既係企業
一日用幾多紙
一日做幾多垃圾
每日晒幾多電

佢地做好過市民做一百倍
生活必需, 就唔洗特登去環保
唔刻意浪費已經夠
咁撚似iq題
唔係講緊屌佢就唔生產喎
係講緊無人用無需求就無人整喎
你噏乜鳩啊
我咪話唔用就唔生產呢個諗法on9囉 唔撚識字?
自己睇下有幾撚多野係冇人用又繼續生產緊啦on9 廠做貨唔係話冇人買就唔會繼續整 你咪撚弱智
徒手啦
btw 其實用手同手巾先最唔環保
因為要洗
用嘅水同清潔劑都喺番度
除非啲手巾係洗完手淨係抹水
如果抹油嘅成日洗
不如用紙巾
咁你後面段野又乜撚野黎 真係膠都廢事比
DLLM M記每個餐都有咁多膠同紙俾你走 但偏偏就係要走撚咗個飲管???
環保撚諗法 鳩屌>屌到冇人用>冇人用就唔再出>飲筒廠收皮>好撚環保

都唔知你老母係咪比狗屌生撚左你條傻閪出黎 字都唔撚識隻 真係膠都費時俾
老實講,啲野用少左冇商戶接手,咁最終廠商生產一定會少,問題係呢個諗法太天真,你唔用,仲有千千萬萬嘅機構鋪頭會用,淨係輸出俾你香港咩。 不過環保撚最主要嘅logic error係完全無視晒啲大型環保問題,例如商場差唔多24/7無間斷長開冷氣,淨係呢條數都唔知夠做幾多條飲管
環保撚真係好on9

咁撚鍾意環保咪自備餐具自己搞下回收 唔好逼其他人陪你玩環保
當年話要環保都無一下子收晒膠袋要人自備,點解飲管唔可以用返加錢制?
呢啲野不嬲自願嘅 環保撚on99要人跟佢個套 惡撚過共產黨
食m記一定要問佢拎飲筒,仲要拎兩枝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞