M記職員:走完飲管個個客都直接問我攞真係好煩 經理:咁不如.....

480 回覆
3267 Like 18 Dislike
啲環保撚真係忽撚大左 以為自己=全世界
無人買佢賺乜撚 賺唔到咁佢又整乜撚 你自己上兩段都講人地做生意賺錢 賺唔到做黎把托 依加又話無人買都會整 自我推翻?
就係咁簡單
利申 岩岩係純粹見你講野講到1999離撚晒罩先加把口笑下你 無興趣同你深入討論
其實冇研究證明到走飲管可以減少飲管生產就收皮啦
有冇research證明到依家飲管減少左生產?
而家全香港唔撚用咩 你係環保撚定00後啊 忽撚大左? 你唔用唔代表冇人會買 上面位ching都話而家得你一間舖會入貨咩 你唔買大撚把人買
今日小弟都去左麥記 叫左杯凍奶茶
正當想坐低慢慢食 就發現冇比任何攪拌器皿
咁我米即刻攞住杯凍奶茶問佢攞飲筒
點知佢答我「依家冇飲筒啦」心裏面即刻屌左出聲
經理眼望一下 即刻英明比支飲筒我
你做乜撚野姐你 你鍾意環保咪繼續做囉 我支持架 屌你老母你地班環保撚仲惡過共產黨 完全唔考慮其他人 淨係為左所謂嘅環保願景做撚埋晒啲濕鳩野
唔會逼人用自己果套先囉
我冇逼你用飲管
你做咩逼我唔用飲管
無飲管飲汽水真係勁煩,一飲彈到成面都係氣
環保撚自認敗走未呀
唔好唔記得你而家係度口水戰都用緊電
葵涌?
其實環保唔撚係問題 但係明明有好多多餘野可以cut 係要cut走啲有用既野 你話做乜撚
汽水就好似碟飯咁
你去食飯會唔會cut走對筷子同啲刀叉
屌你係咪on9 你話點撚樣食啊
我無叫過人唔好用 你忽撚大左
環保撚我知你地睇緊 你地可唔可以去死 幫地球省資源咪唔洗成日煩到人囉 屌你老母
點解我地要陪你唔用 飲管
可唔可以解釋下?
唔想再聽咩小學雞 小烏龜插飲管 咩好小事
一件事係每個人心中有唔同value
你唔care用餐既方便程度,
唔代表我都唔care。。。
冇扭曲你地主張 你地班環保撚叫人唔好搭飛機添啦
唔好話你冇份講 唔好講咩害群之馬 總之你就係個on9嘅社群入面 冇飲管用點解唔可以巴吱閉? sorry 我唔係傳統式逆來順受嘅蚛蟈人 利益同權利無端端比你班仆街剝削我就要出聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞