M記職員:走完飲管個個客都直接問我攞真係好煩 經理:咁不如.....

480 回覆
3267 Like 18 Dislike
簡單咁講環保撚立場根本有問題,佢哋唔應該爭取走飲管,而係要爭取搵野代替膠飲管
咁撚叻去整到工廠收皮 以後冇膠啦 環保撚真係搞亂曬個香港
我係淘寶買左10萬支飲管
用就一定用唔哂 到貨之後就寄哂上班環保撚office
你屋企隻狗以前就係太唔環保 唔用套生左你呢隻雜種出黎

好撚正
10萬枝飲管有幾大袋
送都送撚死
我就係唔想省呀7頭 你話想省呀嘛 咁點解你唔去 你死左就省左嫁啦
環保還環保
環保撚到反晒智真係痴線
你話鼓勵人用少d膠袋個隻我都明
飲管呢d必須品都環埋 痴撚線
根本m 記都係做下樣
個個狂拎佢就會取消la
環保撚生女做雞 日日比人環屌
唔洗同條小學生再嘈埋啲無厘頭野。

講緊「無需求就無供應」,佢就走去講「而家全世界唔用咩」,基本邏輯都無,討論都廢時
其實依班環保人仕嘅思維, 成個地球應該倒退返工業革命之前先啱, 到時牛耕田馬拉車, 又無廢氣塑膠污染. 環保係啱, 但環到擾民就有問題囉, 重有環保係美德, 做就固然讚, 但唔做都唔係犯法, 而家搞到唔環保就好似同唔讓座嘅問題一樣...
用多資源你撚事呀 你邊位呀
飛機餐啲野好似每程機有冇用都照dum唔留
Sorry喎 我地唔支持環保 我每日都用五枝以上嘅飲管 就算喺屋企飲可樂都照用
因為由細到大我老母同學校阿Sir都有教我話可樂罐唔一定乾淨,用飲管飲會衛生啲

講到要死 都應該係環保撚死先
因為你地死咗就係最保護到地球嘅環保方法
sor囉最多以後屌閪都唔用condom, 為環保出返一份力
同你講野好撚辛苦 唔知你假膠定真膠
不如你睇多次你自己講咩先 同埋睇下user name先

你頭先話好多野無人用都會生產 廠做貨唔係話無人買就唔整 你知唔句自己表達緊一個咩論題
地球需唔需要我就唔知 剩係知你講野冇pt
你就真係惡啦
人地有錢鍾意買10萬枝飲管關你撚事
真係好辛苦
最辛苦係佢自己都唔知自己講撚左乜
利申唔係環保撚
人地買飲管關你撚事 人地又唔係去將十萬枝飲管倒落海插落動物個鼻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞