M記職員:走完飲管個個客都直接問我攞真係好煩 經理:咁不如.....

480 回覆
3267 Like 18 Dislike
講支持走飲管之前請搞清楚飲管對環境污染嘅比例到底有幾少

https://thestandnews.com/nature/禁用飲管非解決海洋垃圾方法-科學家-需研究更有效減廢膠政策/

禁咗一樣對咁多人造成壞影響嘅工具之後
對個環境幾乎冇幫助
咁點解要嘥咁多人力物力去做 係咪多鳩餘
咪係
用左幾多人力物力先整到膠呢樣野出黎
一黎唔會浪費堆垃圾,二黎又有計消耗埋佢
依家講到用膠正賤人咁
用石油就真係賤啦,咪撚用囉
唔用飲管會易啲蛀牙
係咪牙醫定係藥廠陰謀
咁硬性地去宣傳環保
環保撚自己同普通人直頭變成左對立面
究竟佢地知唔知對於宣揚環保係有反效果
點解要加錢呀戇鳩鳩
膠袋同飲筒係兩個性質嘅嘢嚟
我喺舖頭買件貨
我畀嘅嗰份錢係淨係買嗰件貨
膠袋係商家額外免費提供畀我
咁要收錢就ok
本身飲筒係餐具嘅一部分嚟
我去得間餐廳食嘢就預佢提供埋畀我
係個餐嘅價錢包埋
就算我嗌外賣
佢都會提供畀我
以前有嘅點解要加錢先有呀?
而家佢強行唔提供飲筒畀我
應該係佢減返一個幾毫嘅餐錢畀我
而唔係要我加錢呀
最on9係班香港環保撚永遠都唔知嗰問題所在係邊
一係就扮盲做埋啲不切實際又無謂嘅野黎打飛機
成日都話咩第一步第一步其實就係一步都無進過
你條on9面對現實啦,我一直講緊條友話「唔用啲廠都會整,所以佢要用,如果唔係唔通掉左佢」呢個講法白撚痴。

同埋我唔係環保撚,亦都無阻止你地用飲管/任何膠制品,唔好見人就吠啦,成隻狗咁撚樣
唔好亂咁標籤人跟住係度9up啦唔該
你話人個講法白痴就得 人地屌番你又要玻璃心 又當自己篇狗屎垃圾係偉論 不過算啦 你開心就得 真係唔知邊個見人就吠啦 自己係度咬住人黎屌 人格分裂定係幫你老豆老母執骨執到傻撚左
環保撚咁環保就唔該返去森林入面住山洞,求其著幾塊樹葉,自己打擸算9數啦!又或者直接自殺,人生存在世本身就極唔環保。
小學雞咁撚樣 針對返件事唔夠人講就講其他野以為自己好好口材

我訓啦,你諗法幼稚其實唔關我事,係咁先
9up?
我講錯啲咩?
歡迎指證
唔係唔好係度9up啦唔該
淨係識話自己唔係環保撚
但又駁唔到
笑到仆街
🤣「唔好見人就吠啦,成隻狗咁撚樣」
口材了得 真係針對緊件事黎講喎
佢除左無限loop話自己唔係環保撚同話人on9之外 完全唔知佢係度做緊乜
依家m 記係咪連外賣都冇飲筒畀架?
咁似我隔離果間
天水圍?
唔掉,擺喺你屋企?放一萬年?
環保我覺得無問題 但點解要逼其他人跟呢?
走左飲管同袋之後真係好撚煩 成班人企係度問
然後執餐又執錯
咁鐘意環保 死撚左去就好撚環保了
啱吖
唔用唔買
件嘢冇人發明出嚟㖭
發明生產咗
咪即係好能大需求囉
點解唔係環保人士跪喺分店叫人唔好拎飲筒呢?
點解唔相信感召既力量
問佢攞
佢閪口閪面話唔畀
就叫個經理出嚟
問經理攞兼投訴埋個員工
經理唔畀就話退錢
咁就會即刻死狗咁畀你

遇到呢啲情況
記得退唔退錢都好
都要影低個餐同埋張單
然後去麥當勞Facebook
inbox同個公關投訴
佢會再代你屌柒多次間舖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞