[Uaena] IU 討論區 (28) - 2019 New Year's Greetings from IU

1001 回覆
22 Like 7 Dislike

娘娘繼續開心開post
靚人靚景
後面做咩成班係到喊
係咪因為終於完晒tour 好感動
FB都換左相
好英氣
請問各位巴打除咗夜子家仲有邊度有IU既周邊賣?
我都想喊,完哂演唱會是咪代表娘娘又要深潛
好掛住佢
以佢標準2018 真係好勤力 休息好再出發
終於追哂大叔,喊咗一卷紙巾都有
得罪講句其實整體劇情冇想像中咁神級 感動位的確做得好好,但支線部份略為有啲唔知想表達乜咁 可以當係睇完感動位喊到癲嘅時候做緩衝位 其實編劇原意係咪就係咁
邊啲支線部分?
我估係3兄弟
大叔同至安以外個啲 ,又唔係話全部支線都唔好,諗諗下我覺得可能係主線太突出,每次一入大叔同至安嘅劇情個感覺都好強烈,之後一跳返去支線就覺得好悶
個細佬同個演員女朋友條線都唔知做乜...
呢到我覺得麻麻地
呢套劇每個角色都有佢意思同定位
佢女朋友有一集同細佬佢地講
原來失敗無所謂 只要好好活著都可以平凡幸福生活令佢好安心

細佬同佢女朋友就好似香港男女咁
細佬知自己能力唔夠放棄夢想(導演)
但佢女朋友唔想佢做清潔 想佢重新拍電影
大家最後意見不合分手
個人都喊左三四次咁 但唔算係多, 第一次 就係畀佢講嗰啲旁白喊, 跟住之後佢呀婆定呀嫲死咗到, 但係頭嗰幾集真係好鬼悶 臨尾嗰幾集好好睇
其實都睇得出編劇想對每個角色都著墨 表達唔同嘅人生,但似乎唔係幾handle得哂,我覺得16集嘅劇唔太適合咁做

一同主線比較就有明顯差距,尤其最尾節奏明顯加快咗,但至安嘅劇情都唔覺得突兀,因為前面真係鋪得靚,支線就冇咁嘅效果。
整體黎講係佳作,但未算神作,同埋娘娘真係做得好好
套劇仲有一樣野覺得幾正,就係估唔到今時今日韓國人仲會提港產片 諗起港產片當年嘅盛況有啲感觸
話說韓國個邊點解近排都鍾意提起香港 Running man又黎香港玩,又搵發哥做訪問

原來娘娘feat. GOD首神曲”길” 仲要今日放音源
lm
你想買乜
今次演唱會既白色透明相框photo set
手燈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞