[Uaena] IU 討論區 (28) - 2019 New Year's Greetings from IU

1001 回覆
22 Like 7 Dislike
吓...佢哋嗰邊明星,買樓買地呢啲個個都做,咁都有得鬧?
又唔鬧下娘娘成日捐咁多錢
韓國會鬧人個d網民多數都係生活好差既人
純粹仇富 搵地方發洩 仲過連登仔十倍
韓國網民真係痴撚線

佢買嗰塊地係近遲d起既高鐵站…
咁就46億變69億
又唔鬧下娘娘成日捐咁多錢

賺23億捐1億… 娘娘表示輕鬆
娘娘如果早知道果度會起鐵路站,分分鐘唔會揀果個位嚟做自己office添啦
睇咗啲轉報...原來只係帳面賺,都未cash in,咁都有得嘈,班友都夠晒無聊。掉轉頭,蝕嗰陣喊到眼淚鼻涕一齊嚟,成班on99又會賠返畀佢咩。
咁計佢身家應該真係似我哋早排估咁,至少300億won~
講真應該係咁啱撞彩買中啫
同埋好似係話佢幢嘢係有四五個工作室俾佢搞音樂…
仲有佢阿媽辦公室都喺嗰度
咁計佢身家應該真係似我哋早排估咁,至少300億won~

我估塊地係娘娘老母買架啦…
佢應該唔會點理錢嗰d嘢…
佢不嬲唔使做個戶口都自動增值
Recent post by jennywill have been found false and without supporting proof to backup claim.

IU investment cannot be ”insider information“ as the information was make PUBLIC knowledge before IU purchase the land. The information was publish here.

IU made the purchase in 2018 way after the information was made public as shown here.

On9網民又輸
應該係嘞;無咩好搞,磚頭就最穩陣,好過垃亂拎去「做生意」蝕返出去~
成棚人用,幢嘢可能有JYP之前個架步咁大...
名乎其實李知金
咁又係 散紙黎
隨後IU所屬事務所回應:「指IU投機嘅講法並唔係事實,佢完全冇投機目的,IU係以實際使用為目的而購買該建築物。目前該建築物內有IU母親嘅辦公室、IU嘅個人工作室、IU支持後輩而設立嘅練習室,佢並冇出售該建築物嘅打算。同時,報道中揭露嘅市價差價係唔可能出現嘅,23億韓圜呢個數字,本身就唔係正確嘅資訊。」又指IU購買嘅建築物及土地都唔喺GTX開發範圍內。
班友做乜鳩
隨後IU所屬事務所回應:「指IU投機嘅講法並唔係事實,佢完全冇投機目的,IU係以實際使用為目的而購買該建築物。目前該建築物內有IU母親嘅辦公室、IU嘅個人工作室、IU支持後輩而設立嘅練習室,佢並冇出售該建築物嘅打算。同時,報道中揭露嘅市價差價係唔可能出現嘅,23億韓圜呢個數字,本身就唔係正確嘅資訊。」又指IU購買嘅建築物及土地都唔喺GTX開發範圍內。
班友做乜鳩

其實… 娘娘唔使靠買樓買地投資搵錢…
佢副身家已經夠佢食過世啦…
不過下午時間,在青瓦臺國民請願版上竟出現有關IU炒地一事的請願。該請願者表示,該土地的確因GTX項目而升值,同時IU購入的時間則是GTX落實後的一個月。促請有關部門調查IU如何得悉資訊並購入黃金地段,希望查清當中是否涉及機密泄露。
膠到裂晒...
事前入就話春江鴨走內線,事後高追嚟入都屌,班友去北泡算啦。土地公有(金家),無得炒嘞真係...
韓國就係因為有咁多咁唔理智嘅黑民,娘娘先至會寫首bbibbi
咪係
搞到嗰棟嘢位置阿媽公司咩都比人公開哂
希望娘娘心情唔好影響到
落實後一個月先買,都叫泄漏機密
https://m.entertain.naver.com/read?oid=117&aid=0003158884

KaKao M 官方回應
回應兼公開幢嘢入面有d乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞