[Uaena] IU 討論區 (28) - 2019 New Year's Greetings from IU

1001 回覆
22 Like 7 Dislike
係近日見Kakao好似「大展拳腳」咁款,搵埋唔少當紅演員,有一下思疑是咪嫌師太唔夠聽話,所以又玩嘢...但按理唔會咁白癡囉真係。

又,見到有人問過房地產業界嘅人,話撻地多發展限制,其實師太可能重係買貴咗:
http://www.asianjunkie.com/2019/01/07/iu-comes-under-fire-over-what-is-for-now-successful-real-estate-investing/ (Update部分)
我係前面睇唔到原來咁搞笑
前幾日先開始重睇dream high
係近日見Kakao好似「大展拳腳」咁款,搵埋唔少當紅演員,有一下思疑是咪嫌師太唔夠聽話,所以又玩嘢...但按理唔會咁白癡囉真係。

又,見到有人問過房地產業界嘅人,話撻地多發展限制,其實師太可能重係買貴咗:
http://www.asianjunkie.com/2019/01/07/iu-comes-under-fire-over-what-is-for-now-successful-real-estate-investing/ (Update部分)

https://jieuninus.com/board/free/253557
韓飯好詳細既解釋…
入面第三點仲話娘娘買嗰塊地一坪係買貴咗1000萬won…
第四就講其實唔近市區… 撘車都要撘14分鐘先入到去…
所以今次件事都唔知係乜人要整鬼佢
有無懶人包 係咪大約娘娘買左地自用 塊地依家升左 但炒作出黎話佢炒地?
好強呀 寫左份report出黎咁
個位置公開哂
個位置公開哂

office黎啫,問題唔大既
佢都唔會成日喺嗰度
不過啲朋友同後輩想用個場就可能煩少少,成日有人響門口望下望下咁...

講笑咁講,話唔埋佢費事煩,索性又拎幾十億won出嚟返江南買過個場,再舞龍舞獅叫晒記者嚟睇開張都似...「嗱,高追江南天價豪場嘞,滿意未?」
其實係有d人覺得唔合理話要查…
有乜理由一個歌手無啦啦買咗塊地就升到廿幾億…
不過啲朋友同後輩想用個場就可能煩少少,成日有人響門口望下望下咁...

講笑咁講,話唔埋佢費事煩,索性又拎幾十億won出嚟返江南買過個場,再舞龍舞獅叫晒記者嚟睇開張都似...「嗱,高追江南天價豪場嘞,滿意未?」

咁嗰度會變咗做景點喎…
不如好似 $M 咁成幢嘢整埋個museum 賣埋周邊賺多筆啦!
唔使好大,好似JYP奧運公園隔籬個新架步咁都好夠;地舖開cafe、一樓賣周邊,fatfat~
暴走
嚇死保鏢叔叔
之後是咪被拖返出黎
份工包湊女
跟住佢喺山腰行咗半條街,之後喺街尾落番山
唔使好大,好似JYP奧運公園隔籬個新架步咁都好夠;地舖開cafe、一樓賣周邊,fatfat~

嗱,cafe 就淨係賣佢代言嗰隻咖啡同埋朱古力批…
至於周邊嗰d就更係同廣告商黎個crossover 啦…
IU 限量版NB, 罪大耳機, 頭痛藥,化妝品…
賣周邊仲好賺過賣碟呀!
好似特登玩2米保鑣咁
入去行一轉 賣底褲都唔掂喎
幢嘢叫咩名好呢...U-Town?
無返一百幾十萬won響身出唔到門口...
娘娘ig再出post回應買地
娘娘出po回應 會唔會都幾唔開心 本身完左演唱會應該休息or好好咁回味 點知比人抹黑
娘娘發火了,但係仲繼續關心大樓嘅鄰居有冇被騷擾

搞事班人正pk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞