[Uaena] IU 討論區 (28) - 2019 New Year's Greetings from IU

1001 回覆
22 Like 7 Dislike

IU TEAM FOREVER
咁明嘞:tvN每年夏/秋左右多數都會有套靈異劇;希望係似早幾年「鬼神君」嗰種啦。千祈唔好似「河伯」就得...
個作家好似係寫主君的太陽果個,如果娘娘真係接的話,希望套劇本唔差
個作家好似係寫主君的太陽果個,如果娘娘真係接的話,希望套劇本唔差

個劇本係洪氏姊妹寫,應該唔會太差掛
搞乜娘娘又拍劇
拍到上左癮?
哎呀原來就係之前傳開佢哋套劇呀?咁就真係窄啲;佢哋自從嗰套之後無套得,好似一唔拍孔孝真就唔識寫劇咁。上年套「和遊記」,睇到成街都𠝹櫈...
哎呀原來就係之前傳開佢哋套劇呀?咁就真係窄啲;佢哋自從嗰套之後無套得,好似一唔拍孔孝真就唔識寫劇咁。上年套「和遊記」,睇到成街都𠝹櫈...

我見佢地之前嗰幾套都幾收得架喎…
今次唔好又做收視毒藥呀…
有娘娘差極應該都唔會墊底
有娘娘差極應該都唔會墊底

打破自己喺漂男既最低收視紀錄…
寫唔到歌 就要拍劇攞靈感
娘娘應該儲埋唔少存貨
佢 聲稱 要perfect先肯出街吖嘛
話下一隻係 chat shire 2 喎

(花書😂兩年出一隻 差唔多)
搞乜娘娘又拍劇
拍到上左癮?
寫唔到歌 就要拍劇攞靈感

關寫唔到歌咩事
佢不嬲都話要挑戰演技架啦...
好似話轉 plan 做 palette 2 話想做大歌多啲 搞搞下又做年尾歌手㗎啦
娘娘表示代言都夠洗
跟住就為興趣啦
套新劇暫定叫《德魯納酒店》

《德魯納酒店》將由《Doctors》、《當你沈睡時》吳忠煥導演執導;《主君的太陽》、《和遊記》洪氏姐妹(洪貞恩、洪美蘭)執筆,以流浪者居住的酒店為背景的奇幻劇,講述酒店營員菁英「張曼月」因為命運般的事件被任命為德魯納的管理者,外貌像月亮一樣高貴的「張曼月」在經營酒店時發生的特別故事。
就咁睇個題材 應該好難超越我的大叔
外貌像月亮一樣高貴的「張曼月」
dear moon, my moon
張曼玉個fd?
如果佢拍喜劇 都幾挑戰下
我都睇左做張曼玉
擺明搞,gag:睇咗tvN啲嘢三四年,佢哋台應該有極高層係港迷。綜藝好劇集好,至少七八成有香港gag~
其實睇番naver篇文,女主角個名係 장만월,加埋個故事大綱,我估中文名應該係張滿月先啱

買月曆送咖啡
豬媽屐?有冇link?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞