Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 24 ) 十周年 S"10" !!!

1001 回覆
18 Like 10 Dislike
1. 普通玻璃貼 - 只痴四條邊, 用耐左會痴唔實, 有彩虹紋
2. 水凝貼 - 膠貼, 薄身, 做到全覆蓋而又唔會痴唔實, 保護能力低
3. UV 玻璃貼 - 先落 UV 膠水, 再上玻璃貼, 照完 UV 光後膠水會變敢, 改善普通玻璃貼痴唔實既問題

1, 2 就 10 零蚊淘寶有交易
3 就幾百蚊香港有舖頭做, 或者自己淘就 100 到
變硬
聽完你咁講 好似唔用好過用😂
我自己就用水凝貼
因為我唔係成日跌機落地既人
只係想保護個 mon 唔好 hi 花
同埋可以做到完全貼服
所以用水凝貼
暫時用落都唔錯
香港官方本來話1月,依家變3月……
要玻璃的就貼uv, 亦好多用家裸跑

其實要爆的點都會爆, mon貼反而係防花
要保護的用機套啦
(今日行胃信有個人買左幾日要換機, mon 有少少花左無得換)
深水埗29蚊,已經有全膠玻璃貼
唔洗用UV
舊型號問問 S7E買左兩年電池壽命消耗到60%正唔正常
諗緊換唔換電定等S10
有冇FB link 剷剷三星
轉錯台灣版內容
exynos 都唔係845
所有non S845 CPU Note 9 已經有pie update
搵一張貼完可以拎走嘅貼先係重點,UV請blacklist,因為連原本嗰膠都整爛
先達有間包膜 + UV 貼
即係用左膠包左先, 再做 UV
咁就唔怕要清理 d UV 膠水
同埋做 UV 果 d 舖好似會做埋拆?
whitestone輕鬆搣得走,仲要唔影響mon本身塊玻璃
但幾多錢?
gmarket訂300幾連運費

我買左2張,跌爆左2張,但個mon完美冇事,摵左2次都好簡單,唔駛搵野抹都冇漬

唔好問我點解用左2次2次都爆,我2年內換左4次Mon,冇佢我個紀錄可以衝上2年6次
你係咪用左淘寶嗰d 平cheap UV貼?
我就係果間貼,效果係唔錯,但因為袋褲袋無辦法條邊依然會痴塵,但d塵一抹就甩。
貼左2星期訓醒手滑跌爆左,好彩爆貼唔爆mon,3舊幾當佢幫我擋左一劫,搣返張貼出黎mon表完全冇留痕跡,返去再貼多張收平我幾十。
邊到仲有賣fit2 pro
超聲波應該可以穿透保護貼 wo
可能係貼既質素會影響準確性 je
玻璃貼咪又係硬膠
本身想換note9貪大mon 但s9跌到3880好抵屌
幫老母淘保護貼

請問a8 star大陸咩叫法?
搜a8 star唔多有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞