Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 24 ) 十周年 S"10" !!!

1001 回覆
18 Like 10 Dislike
當佢地冇更新果陣又會屌返想用自家u
9810中伏 電量方面 台灣食好多自家u
咁其實9810好d定845好d
除左打機虧 其實差唔多
咁我寧願遲更新1個月 又唔係無得更新

續航力果d點都緊要d
打機虧就已經大鑊啦 依家咁多人電話打機

咁我真係寧願遲1個月更新都要好d嘅u
845 9810都係自己生產 差別好細
再細都係有差異 咁如果俾同樣價錢 買左款比人地差嘅產品又真係好難接受嘅
ces 2019 1月8-11
會不會有s10呢
記錯應該2月mwc

1月好似foldable
9820 都算7nm 其實tsmc 都係以Duv 7nm

只不過8nm 唔敢再數字遊戲
其實係EUV失敗左
搵8NM替代
鬥數字無用 材料物理極限
登記600蚊8達通個時話7日內會有 email通知做記錄
想問大家有無收到?
有, 會有封 email confirm
你隔左幾耐收到?
星期日登記今日都未收到係咪要問下
冇咁快, 我諗 2 個星期內
thx唔該哂!
係ClubS account見到處理中
爬左輪post做功課 想確認下有無誤解

黎緊sunmobile 夠期續約 兼買白色Note9
原價$6998, 現$5,798

可享優惠:
-smart octopus $600
(想問係咪samsung pay加左信用卡之後, 直接用$150買張虛擬卡就得?
之後拎到$600, 隨時可以cancel, 退返D錢同按金去oepay? 定點退?)
-smart octopus 搞自動增值$150(係咪無左?)
-提高自動增值額 $50
-中銀信用卡搞自動增值$50
-mangomall $200 (見到但唔知咩黎??)
-推薦code $100+/-$500 (係咪又無左?)
-白色版 送無線耳機

求指教有無遺漏?仲有咩著數可以拎呢

s10

18.5:9 拉到19.5:9 而家闊好多
部S9+6月用到依家得番3000電 算唔算正常??
圖中 beyond 1 6.1寸型號
部機又橫又闊 點算
3000電好正常 都得番2890mah

其實正常充足電100% 都只去到3020左右 慢速充到3100左右 就已經完全充電

有保養就換電啦

5g 有個global版本 不過6.7寸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞