[個女就快出世]拾回謝安琪討論區(2)

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
又唔係嫁 Juno d mv全部都
嗰邊有啲評論真係好鬼正好鬼精警,啲恥笑嘢又係好好笑
冇音樂嘅
真係好麥浚龍d野 黑白 定鏡 一小段式trailer
好似清唱嚟
MV唔好又係黑白 無錢開燈咁
其實都係睇ap版同各大流行榜,其他唔會睇
最正係講講下流行榜成日會 左變左講頒獎禮
尤其係講Kay同Joey
呢排成個壇都已經講曬容謝
成個cm都係kay fans
基本上同舊登一樣都係fans數kay大勝
冇記錯佢哋個頒獎禮,kay拎咗好多次歌獎 囍帖,獨家村,羅生門,好似仲有山林道?你們的幸福?仲勁過eason
但想講嚟到新登 joey多咗好撚多fans kay就少咗好多 可能太耐冇出歌,冇人記得了
其實Joey係有心係依個時候出歌,定真係巧恰撞正Kay復出 兩個都係隔左好耐再出歌
好好笑真係

child登,唔出奇
雞容見kay上年唔玩 佢都唔玩
今年又一直唔發力 到kay真係出嚟先爆
佢真係憎kay憎到入骨,睇嚟當年6:2對佢打擊太大 嗰陣蛋記旗下嗰堆嘢日日寫臭kay, 都唔知同條友有冇關,作為kay死忠真係唔識欣賞雞容

btw覺得首新歌個feel有d似身體髮膚
近幾年JOEY D歌都輸比Kay
16年又係同時間派歌,結果Joey完敗
山林道VS我好得閒 其實新貴都可以一戰既,但佢要派膠歌都無法

15年合唱歌 羅生門VS世界真細小又係完敗
近咩幾年,kay出道至今,雞容邊年贏過?
我當頭3年 kay都係出非主流
去到08由鍾無艷開始就贏到盡
又唔係既,09年都有得鬥下既 Joey 09年D歌都仲可以叫做HIT既
12 13年當Kay休息,唔計
但14年打後,就真係完全屌打
09年係唔好,但年度之歌→呢首神作,當初比人話普通K歌,但經過咁多年,已經證明到自己

09年年尾仲有神碟slowness出場,不過第一派台係活著 還好啦

12年有咩歌?唔記得了,但冇記錯12年係香港樂壇最黑暗一年
13年有最好的時刻
都係四大唱片問題搞到咁
終於等到有新歌
Btw好耐無上黎
12年......有嘅,年頭翻唱哥哥嘅《我》,同埋年尾同蘇永康合唱咗首《獨行俠侶》咁大把囉......

同埋嗰年Kay掛住係強國同台灣搏殺,香港嗰邊搞成點,對佢嚟講真係wfc。
咁就梗係!13年打後Kay歌真係隻隻都無得輸。

抽水、暗黑、政治暗諭、為小市民抱不平、甚至連8964佢都夠膽掂。

咁講真,艾辛唱嚟唱去都係D罐頭情歌,同Kay嗰D比根本就無得打。
謝安琪 - 人妻的偽術
http://www.joox.com/hk/zh_hk/album/4071548

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞