[鋼筆撚]有冇人寫字仲用緊鋼筆(2)

1001 回覆
39 Like 0 Dislike
就咁睇圖好透好靚喎

原來睇錯 but thx
如無意外應該會入枝eco同色彩雫
想問埋用Midori會唔會好化??
我除左traveler's notebook之外無其他midori既野
應該唔會化既...答你唔到

MD cotton 麻麻地
如果買MD notebook 最好買返原始嗰隻
姐係travelers唔會化?
如果係嘅想買
好的感謝 想買本方眼
想買紅色墨水,有無推介?(唔好太鮮 同 太深色)
Noodler's / Diamine慢慢揀
我都想買黑色
平時返工畫龜用
想買紅色墨水,有無推介?(唔好太鮮 同 太深色)
Noodler's / Diamine慢慢揀
我都想買黑色
平時返工畫龜用

你係咪教書
想搵lamy safari 紫色果位, 我今日係荃灣萬有見到有, 但果間野好似賣野都貴, 你好想要可以去睇睇
推多幾十個post就爆
繼續推!
讀緊u 想送鋼筆俾人
Budget$100有冇介紹?
見人話pilot 78g都好
想問下有無巴打可以介紹信得過既 淘寶店..
想買番2016 年深紫色safari 香港無晒

無言感激

雖然都係返教育機構
http://m.tb.cn/h.WGoBISx
之前係呢間野買dupont 既converter,順手買左支safari pertol...但呢間野偏貴,同埋我都唔敢講我果支真定假
之前都有淘過accent同14k尖,但一間無貨一間直頭無safari賣
老老實實真係唔敢亂咁介紹
仲食緊小學雞字
果日見到有支三文堂330 好L 靚,
買左黎寫日記
淨係收藏特定顏色既筆
尋日收到人生中第一支鋼筆 (LAMY)
開始搵翻D post 黎睇
好想寫鬼一手好字
好以咁
https://www.youtube.com/watch?v=rwJEewaZLQQ&t=317s
有兩本方眼但未有md
買咗m400 ef 好水槍
想問有咩墨比較適合
極黑之類
用鋼筆嘅大家 可唔可以分享下你地用緊咩手帳/schedule
lm
最近搵大陸人整左本a5 notebook cover 未到手,但我估我會拎黎做普通筆記(計數之類)
大廠野好撚貴 同埋唔鐘意活頁
手帳我用緊tn,不過只係用黎亂咁mark野

tn有個問題就係某d墨寫左落去之後好難完全乾曬
Noodler's Apache Sunset同Tiananmen都有呢個問題
Bullet Journal
好用嗎
我都諗住試下用呢種方法記事 之前連登好似有post講點解要用bullet journal
我仲掙扎緊買tn定md新書
應該會自己整個靚皮套
姐係紙唔夠厚?
其實tn同普通md紙質一唔一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞