[鋼筆撚]有冇人寫字仲用緊鋼筆(2)

1001 回覆
39 Like 0 Dislike

https://m.ebay.com/itm/Montblanc-24-ca-1960s-West-Germany-OBB-585-Nib-/182691102898?hash=item2a893d00b2%3Ag%3AvaYAAOSwIwJZe3nN&_trkparms=pageci%253A7921d5b5-b239-11e7-a5a2-74dbd1a0e177%257Cparentrq%253A23d3166415f0abc0e6d6137ffffaab4d%257Ciid%253A4
例如呢支 montblanc 24 連運費1600有找
OBB正呀⋯⋯
我都買

淘寶有枝condition好過佢又平過佢 伊悲好多伏

呢支個重點係個obb 尖
OBB 尖好難搵的

有心搵又唔會難既
易過我想搵果d先

巴打你想搵咩呀
等我見識下

搵緊教皇888nos
依家有枝4810想拼一對

你可能要去拍賣行睇⋯⋯
Bonhams 有專做writing instrument

但我覺得限量版同女一樣好睇緣份⋯⋯
好多時可遇不可求
係你遇到果時捨唔捨得買唔買

OBB 尖好難搵的

有心搵又唔會難既
易過我想搵果d先

巴打你想搵咩呀
等我見識下

搵緊教皇888nos

你可能要去拍賣行睇⋯⋯

但我覺得限量版同女一樣好睇緣份⋯⋯
好多時可遇不可求
係你遇到果時捨唔捨得買唔買

教皇未至於要去拍賣行
下面呢兩枝就可能要既
小弟有幸響手上有呢兩枝可以褻玩下

一枝L'aubrac limited 50
一枝成吉思汗limited 88

https://m.ebay.com/itm/Montblanc-24-ca-1960s-West-Germany-OBB-585-Nib-/182691102898?hash=item2a893d00b2%3Ag%3AvaYAAOSwIwJZe3nN&_trkparms=pageci%253A7921d5b5-b239-11e7-a5a2-74dbd1a0e177%257Cparentrq%253A23d3166415f0abc0e6d6137ffffaab4d%257Ciid%253A4
例如呢支 montblanc 24 連運費1600有找
OBB正呀⋯⋯
我都買

OBB 尖好難搵的

有心搵又唔會難既
易過我想搵果d先

巴打你想搵咩呀
等我見識下

搵緊教皇888nos

你可能要去拍賣行睇⋯⋯

同埋教皇888唔係無貨
而係d價錢太痴根,根本落唔到手
寧願等多排睇下有無藏家放
岩先上樂天個網睇platinum 3776,見到好多間價錢差不多,想問係咪分別不大?
同埋呢支用黎寫鋼筆書法好唔好? 本來有用開pilot 88g

好似有間有墨 簿package 夾埋都係8xxx yen 咁計番就幾平
金筆來講3776 都算入門。
都啱既 買sf /m
Sf 就試下力度 軟筆 m 就正常練字size
不過3776就會刮紙少少 有人就覺得咁叫有respon 可能同其他筆唔同
其實最緊要都係3776靚姐

THANK YOU 巴打

其實我覺得3776刮左d, 寫中文我鐘意Graf Von Faber Castell 既ef...

其實刮紙感似唔似用鉛筆嘅手感

OBB 尖好難搵的

有心搵又唔會難既
易過我想搵果d先

巴打你想搵咩呀
等我見識下

搵緊教皇888nos

你可能要去拍賣行睇⋯⋯

同埋教皇888唔係無貨

OBB 尖好難搵的

有心搵又唔會難既
易過我想搵果d先

巴打你想搵咩呀
等我見識下

搵緊教皇888nos

你可能要去拍賣行睇⋯⋯

同埋教皇888唔係無貨

就算唔講d貴野,有d其他野都唔易搵
龍記Daniel defoe依家就好難收到nos
主要係岩岩出果陣大家都話唔好睇
買既都係真愛,但睇耐左又想買
又無人放,結果依家八千樓下極少有
阿加莎又係

就算唔講龍,意大利筆都有好多難搵野
主要係二手市場唔活躍,玩意筆既人少
到你真係想搵,往往都係搵唔到or天價

相比之下obb可以話一地都係
岩先上樂天個網睇platinum 3776,見到好多間價錢差不多,想問係咪分別不大?
同埋呢支用黎寫鋼筆書法好唔好? 本來有用開pilot 88g

好似有間有墨 簿package 夾埋都係8xxx yen 咁計番就幾平
金筆來講3776 都算入門。
都啱既 買sf /m
Sf 就試下力度 軟筆 m 就正常練字size
不過3776就會刮紙少少 有人就覺得咁叫有respon 可能同其他筆唔同
其實最緊要都係3776靚姐

THANK YOU 巴打

其實我覺得3776刮左d, 寫中文我鐘意Graf Von Faber Castell 既ef...

其實刮紙感似唔似用鉛筆嘅手感

又唔多似其實
http://v.cvz5.com/h.GIxT9Y
呢間淘寶又幾多古董鋼筆喎

咁少人交易過你唔驚伏?
有冇啲紙質好嘅midori TN full size insert? 成日用長刀/Lamy 2000 都會透低 攪到淨係用到一邊
有冇啲紙質好嘅midori TN full size insert? 成日用長刀/Lamy 2000 都會透低 攪到淨係用到一邊

買番modori囉

買番modori囉

都係會透底

買番modori囉

都係會透底

Modori都透?你枝筆大水槍?
想請教下各位巴打
我買左支鋼筆想刻名
可以去邊到刻
同埋大約幾錢到

咁少人交易過你唔驚伏?

多數都係咁
一有人買就會落架,基本上見唔到有評價
買過其他限量野都係咁

咁少人交易過你唔驚伏?

多數都係咁
一有人買就會落架,基本上見唔到有評價
買過其他限量野都係咁

咁又唔係咁講wo! 我買開果幾個都唔少人follow,而且價錢唔太過份。
有冇人有用過Montblanc 149啊?好唔好用啊?
想入支全新/二手
支筆耐冇用好似塞左
可以點做?
留名 對custom 74有性趣
支筆耐冇用好似塞左
可以點做?

想入支全新/二手

我嫌太大支太粗,鍾意146多D
但有人好鍾意149
話返唔到轉頭
留名 對custom 74有性趣

74 500 ~600 應該有支
買囉
想入支全新/二手

我嫌太大支太粗,鍾意146多D
但有人好鍾意149
話返唔到轉頭

佢賣得咁既價錢實好用
其實似係奢侈品多d
D 人話男人手149好d
利申:買唔起
支筆耐冇用好似塞左
可以點做?

用暖水浸?
支筆耐冇用好似塞左
可以點做?

用暖水浸?

http://pens.biolab123.com/?p=1006
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞