[鋼筆撚]有冇人寫字仲用緊鋼筆(2)

1001 回覆
39 Like 0 Dislike
5舊水可以上網訂枝3776

係咩牌子?

白金

師兄仲會唔會有其他推介? 平少少都得

對唔住大佬
真心求教
小弟淨係用緊枝白金preppy

twsbi eco

好似唔錯 唔該曬先

係咩牌子?

白金

pilot smile lo
夠cheap
早兩個禮拜唔見左支faber 六角型,上樂天買極都無貨
唯有聽日去誠品捱貴貨

係咩牌子?

白金

夠cheap

鍾意大牌既 custom 74 都得
500試下入門金尖筆囉

係咩牌子?

白金

夠cheap

500試下入門金尖筆囉

係咩牌子?

白金

夠cheap

500試下入門金尖筆囉

係咩牌子?

白金

夠cheap

500試下入門金尖筆囉

係咩牌子?

白金

夠cheap

500試下入門金尖筆囉

好似有好多選擇 上網睇下先 唔該曬

係咩牌子?

白金

夠cheap

500試下入門金尖筆囉

好似有好多選擇 上網睇下先 唔該曬

上Cultpens睇吓
Byw佢啲筆係貴
想買枝鋼筆比女朋友做聖誕禮物
有無D咩推介,300-500蚊budget
因為女朋友話佢寫字幾靚
諗住送枝鋼筆比佢

寫開中定英?
想型定玩款?

乜300買到v仔咩

原來咁貴

定係sailor 算
但sailor 我之前買過乳牛唔好用

Sailor嘛嘛
利申:四季織

但咁上下budget 有咩介紹
有無人可以教我點樣練字

乜300買到v仔咩

原來咁貴

定係sailor 算
但sailor 我之前買過乳牛唔好用

Sailor嘛嘛
利申:四季織

但咁上下budget 有咩介紹

3776 pilot 74 同sailor

300 wo
300 wo

3-500同300 budget係咪兩個人問

係咩牌子?

白金

夠cheap

我啱啱喺日本買咗支全透明嘅Kakuno
300 wo

3-500同300 budget係咪兩個人問

冇所謂啦 加少少都得
之前kickstarter 入咗支ensso 鋼筆 全黑好型棍
之前kickstarter 入咗支ensso 鋼筆 全黑好型棍

bock nib
各位巴打,想問下其實萬寶龍既鋼筆係咪唔係幾好,因為見個post咁耐都冇乜人提過萬寶龍
想問下146值唔值得買?
想送比老豆
各位巴打,想問下其實萬寶龍既鋼筆係咪唔係幾好,因為見個post咁耐都冇乜人提過萬寶龍
想問下146值唔值得買?
想送比老豆

萬寶龍綜合黎講係最好
無人講係因為門檻高
巴打們,新玩鋼筆唔夠一年想問下
pilot知入門鋼筆成日啲墨乾左係筆頭出唔到墨可以點樣擺先等佢唔好塞住
支FABER拎出拎入都無事但pilot擺幾下就乾左(最過份係朝早番工通番放工就塞左)
我有一支cross的鋼筆 (人地送的)
冇用一排之後筆尖變哂色 (之前fill waterman黑色墨)
本身金色尖,而家變左銅色,有冇方法搞?
巴打們,新玩鋼筆唔夠一年想問下
pilot知入門鋼筆成日啲墨乾左係筆頭出唔到墨可以點樣擺先等佢唔好塞住
支FABER拎出拎入都無事但pilot擺幾下就乾左(最過份係朝早番工通番放工就塞左)

同個蓋既氣密性有點,旋帽幾時都會好d
無咩辦法搞,唯有多d拎出黎寫
已經日日都要用(要簽文件)
支faber少用咁多乜事都無令我有種貴野係唔同啲既錯覺(唔係淨指筆尖)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞