[鋼筆撚]有冇人寫字仲用緊鋼筆(2)

1001 回覆
39 Like 0 Dislike
宜家用緊pilot mr諗緊買多支twbsi eco定lamy safari,各位點睇

twbsi eco la
可以就咁上墨唔洗買converter
容量又大
出水又順

Safari刮紙刮到呢
淨係買converter都90蚊

lamy converter德國amazon賣1.5euro

淘寶貴d $40左右

好似無哂1.5歐呢支歌仔唱...
終於買左支eco 同英雄墨水係中南買
英雄水有d易化
你地會唔會入好多墨
唔係好識入墨水 入得3份1左右

新等吸放多兩次先入得滿,因為個上墨系統要fill up埋墨鰭

淘墨水是咪自殺

好多集運唔運墨水

順豐官集無問題,試過3次
用左鋼筆一年左右的新手
淘寶左支玻璃筆,有冇咩要特別留意
想問下書法尖筆除左淘邊度有得買
想問下書法尖筆除左淘邊度有得買

台灣yahoo拍賣老山羊鋼筆

送兩張人哋用老山半鋼筆寫嘅圖比你參考寫成點

鋼筆對我黎講都係人生系列之一

想平平地買支巴絲推介既三文堂eco系列
但香港邊到有得買,定係向台灣網購?
有無保養?

而且見台灣網購佢好多款筆頭選擇(粗,細,1.1mm,極細),如果我想要傳統鋼筆既效果,應該選擇哪支款筆頭?
鋼筆對我黎講都係人生系列之一

想平平地買支巴絲推介既三文堂eco系列
但香港邊到有得買,定係向台灣網購?
有無保養?

而且見台灣網購佢好多款筆頭選擇(粗,細,1.1mm,極細),如果我想要傳統鋼筆既效果,應該選擇哪支款筆頭?

油麻地中南有
我想買枝鋼筆比女仔,有冇好推介
筆直500-600左右
筆直500-600左右

有咩條件先 咩都唔講好難幫
佢有冇玩開 鍾意咩顏色咁
金筆定普通
筆直500-600左右

Lamy lx rose gold laaaaa
想問依家香港邊度有3776賣
想問依家香港邊度有3776賣

周圍都有 貴
太古 aeon 應該都有
乜Lamy真係咁廢
乜Lamy真係咁廢

Lamy 唔廢呀 出水大 但會好順 lamy2000 好多人用
乜Lamy真係咁廢

其實唔係咩名貴牌子,屬大眾品牌。不過係設計較具時代性,科技工藝感強烈,總算有獨特的型像。
Lamy 的出水量,我諗算係刻制。我keep住有用dialog3,extra fine,都好好用。
有無師兄有留意 Caran d'ache?佢嘅 Léman Bicolor 好鬼正。
Lamy 的出水量,我諗算係刻制。我keep住有用dialog3,extra fine,都好好用。

我支accent f尖
出水同elabo差唔多
想問下三文堂支筆
上完墨 個筆舌有少少水聚左係到是咪正常?
想問下三文堂支筆

正常
想問下三文堂支筆

筆舌係膠嗰舊?
有墨水正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞