2017 Summer Intern 討論區

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
in左張騫既師兄可否分享下幾耐先會有offer
有冇同道in左boc

boc 開左opening

呢個係新加坡boc黎既
國泰出interview未

未收到
有冇師兄有報HKSI搞果個既咩pilot program既summer intern丫
不如分享下報左邊幾間丫

今日收到CICC同legg mason既interview丫
有冇師兄都有報呢個pilot program丫

咁快有得in

我睇返佢send比我封email 應該我地apply個時d cv已經直接send左比d公司
師兄apply左邊幾間丫

神科報左citi同ubs, 冇reply

報左dbs 做左apt test

dbs year 3 only :(
btw citi app test received
UBS AG NO REPLY ANYONE GOT IT
借問聲 ey summer intern 係咪已經出左apt test

assurance個邊已經出晒 ac埋 唔知其他點
放眼D同K記啦 共勉之

K記幾時dead 呢兩間我都未報

有冇巴打有報kpmg elite?

K我呢兩日先見到係jijis話請人
D我都唔知係dead左定未開application

咁ey tax 出咗 apt test未?
我yr3,polyu 差0.08先過3係咪無機會啦?
year 1 business (算神科) 搵咩intern好?
係咪所有香港公司(非startup)見係yr1就已經收你皮?
year 1 business (算神科) 搵咩intern好?
係咪所有香港公司(非startup)見係yr1就已經收你皮?

我都係year 1 business (so called神科) 報咗uber 呢幾日有interview

我都係year 1 business (so called神科) 報咗uber 呢幾日有interview

我uber好蠢咁miss左deadline 巴打除左uber仲報左咩其他? 有冇報番大陸果d

我uber好蠢咁miss左deadline 巴打除左uber仲報左咩其他? 有冇報番大陸果d

冇啊因爲5月尾去旅行 6月中上旬先返 join唔到去上海個program 我冇再報其他啦 如果uber唔請就打算揾startup 去學下嘢
有冇巴絲搵緊survey intern
有冇報左HKSI 人討論下
Citi bank 已有REPLY, app test + interview

UBS AG冇REPLY :(
借問聲 ey summer intern 係咪已經出左apt test

放眼D同K記啦 共勉之

ey tax hr話2月in哂人 3月出offer

放眼D同K記啦 共勉之

岩岩收到email話會有phone in
有冇同道in左boc

我in完兩日就有email話會norm上去
但佢會norm多過個quota既人上去
等間公司揀人

放眼D同K記啦 共勉之

巴打係外國?

放眼D同K記啦 共勉之

巴打係外國?

exchange緊呀
唔好講offer 乜都冇得in 唉
唔好講offer 乜都冇得in 唉

仲係三月頭 仲有好多機會既 加油
有冇人知deloitte audit同tax其實有冇opening
岩岩做完渣打video in 完全唔知自己up乜鳩
有冇報左HKSI 人討論下
Citi bank 已有REPLY, app test + interview

UBS AG冇REPLY :(

巴打報apac?咩position?
Fo 果d 一早出晒offer
有冇人知deloitte audit同tax其實有冇opening

暫時聽到係要等deloitte club啲人揀左佢先會睇下開幾多個位
有冇同道in左boc

呢個係新加坡boc黎既

報左有in 但我唔想要中旅社
有冇同道in左boc

呢個係新加坡boc黎既

報左有in 但我唔想要中旅社

中旅社係返大陸?
你1st choice係咩丫

暫時聽到係要等deloitte club啲人揀左佢先會睇下開幾多個位

原來係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞