2017 Summer Intern 討論區

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
有冇報左HKSI 人討論下
Citi bank 已有REPLY, app test + interview

UBS AG冇REPLY :(

巴打報apac?咩position?
Fo 果d 一早出晒offer

個program3月apptest+ interview
我經HKSI啊
in左張騫既師兄可否分享下幾耐先會有offer
有冇同道in左boc

boc 開左opening

呢個係新加坡boc黎既

報左有in 但我唔想要中旅社

中旅社係返大陸?
你1st choice係咩丫

煤氣
有冇同道in左boc

呢個係新加坡boc黎既

中旅社係返大陸?

煤氣

我好似直頭無放中旅社做choice
有冇同道in左boc

呢個係新加坡boc黎既

中旅社係返大陸?

煤氣

咁大整估 ?
師兄year幾丫 當去下旅行囉
啱啱收到個陌生電話
滿心期待係hr打黎俾offer
點知係另一間打黎問問題想screen下人
頭先係街咩都諗唔到既情況下9答
scb video in 完好似收左皮
差唔多一個禮拜
頭先收到disney written test invitation
得8號一個時間
得兩日點arrange到時間...
但我啲fd明明早個禮拜已經收到email
頭先收到disney written test invitation
得8號一個時間

佢係打電話定send email 架?

利申: 乜都收唔到
Offer尚未收到 同志仍需努力
有冇同道in左boc

呢個係新加坡boc黎既

中旅社係返大陸?

煤氣

咁大整估 ?
師兄year幾丫 當去下旅行囉

year 3了
有冇巴絲報咗RTHK
scb video in 完好似收左皮
差唔多一個禮拜

放心我個時等左1個零月先有hr in
Thank you for your interest in joining the Cathay Pacific Group. We have received your application for the position of Engineering Internship Programme- Summer Intake 2017 with Cathay Pacific.

Your application is now being considered. We will be in touch with you as soon as possible, via email.

Thank you for your interest in a career with Cathay Pacific.

Best regards,

The Cathay Pacific Group Recruitment Team
得8號一個時間

佢係打電話定send email 架?

利申: 乜都收唔到

email加sms提醒
HKSI 果邊報左3個得一個有得in
大家點睇恒生coop program,啱啱打黎約phone in
交通銀行summer intern 打嚟話上去in
想問下有冇巴絲去過
想知係以英文 廣東話定普通話為主

師兄in邊間丫
交通銀行summer intern 打嚟話上去in
想問下有冇巴絲去過
想知係以英文 廣東話定普通話為主

上年in過1對1全廣東話 但闈2後no offer

師兄in邊間丫

Cicc

師兄in邊間丫

Cicc

我都係丫
師兄in左未丫 我in compliance丫

師兄in邊間丫

Cicc

我都係丫

Same in左

師兄in邊間丫

Cicc

我都係丫

Same in左

我聽日in丫 有3個位 希望做到同事啦
有無人土木工程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞