2017 Summer Intern 討論區

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
有無人報左pwc 1 year intern?
個interview 成6粒鐘 有無巴打知道咩情況
有冇師兄有hksi個internship既update

巴打有冇試過打去hr探下風?
佢地話一定要4月5先可以出offer

琴日有無人收過CICC Compliance電話 同埋知唔知個pay係咪好差?

過左面試

我都收到電話 但要4月5先比到offer 想知個salary package 同外資ibank intern係咪差好遠 會唔會連10k都無

琴日有無人收過CICC Compliance電話 同埋知唔知個pay係咪好差?

過左面試

我都收到電話 但要4月5先比到offer 想知個salary package 同外資ibank intern係咪差好遠 會唔會連10k都無

中資一定唔會多得去邊

知唔知係幾時出interview

完apt test冇消息揮手
好撚想入hkex

有冇問題想問hr?
後日可以幫你地問下

聽日幾點in

11點 ching 一樣?

冇咁早lol

都係聽日? good luck bro

You too

過左面試

我覺得冇都唔出奇 話晒個programme都只係政府資助堆firm請intern

過左面試

我覺得冇都唔出奇 話晒個programme都只係政府資助堆firm請intern

in 過其中一間嘅hr話 如果唔係政府出錢 佢地都唔會請intern

過左面試

in 過其中一間嘅hr話 如果唔係政府出錢 佢地都唔會請intern

巴打覺得依間做唔做得過
有無人知bdo 出咗summer intern application未

上年報過好似4月
BDO出手好低喎
有無人知bdo 出咗summer intern application未

上年報過好似4月
BDO出手好低喎

志在有intern
佢出$20/hr 我都返,如果無big4 offer
三大in都冇得in
三大in都冇得in

你個名
唔好話interview/apt test email, 連垃圾email呢幾日都無收過,連假希望都唔比我
話說上年做過銀行既intern 但走個陣無cert,reference letter個d野
咁可唔可以用糧單同contract作為證明黎寫落cv到?
上年傻下傻下做完就走左
求解答

可以

唔該巴打

知唔知係幾時出interview

完apt test冇消息揮手
好撚想入hkex

有冇問題想問hr?
後日可以幫你地問下

聽日幾點in

11點 ching 一樣?

冇咁早lol

都係聽日? good luck bro

不如加我telegram互通消息?
我telegram:blackbsoul

過左面試

佢打黎講左d咩?
邊到搵intern最好
淨係識 jijis

我地個名
今日in boc system integration, 個HR好靚女

過左面試

佢打黎講左d咩?

剩係話過左面試 叫我等多陣
今日in boc system integration, 個HR好靚女

過左面試

佢打黎講左d咩?

剩係話過左面試 叫我等多陣

無收到係咪收皮

有冇人做左uob既test 你地做左幾多題 我得27同29題 係咪玩撚完
下星期二見accting firm part time
著唔著suit好
下星期二見accting firm part time
著唔著suit好

著suit 實無死
唔好話interview/apt test email, 連垃圾email呢幾日都無收過,連假希望都唔比我

唔好講呢幾日
我由搵summer intern第一日到依家都係得3封都無
其中一間仲要unpaid
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞