2017 Summer Intern 討論區

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
有無人報了bochk要做online test

係咪無shortlist過apply 就有online test

yes 知唔知要做咩架
有啲擔心唔敢click入去做
利申:文科

Gpa唔過3都有得做 佢應該有得俾你試?

好擔心 諗住遲啲先做
你係商科?
有無人有報新鴻基

可能連interview都冇

仲未有apt test
可唔可以add埋我傾下?
TG: D000300

加埋我可以嗎
Tg: Nat100

係咪無shortlist過apply 就有online test

yes 知唔知要做咩架

好擔心 諗住遲啲先做
你係商科?

唔過3 點樣準備好

yes 知唔知要做咩架

好擔心 諗住遲啲先做
你係商科?

唔過3 點樣準備好

係呀商科 其實冇咩好準備 我之前做其他online test 佢係會有練習俾你試 你跟住指示就會識做 做快啲就得
你地係咪都係yr2?

yes 知唔知要做咩架

好擔心 諗住遲啲先做
你係商科?

唔過3 點樣準備好

係呀商科 其實冇咩好準備 我之前做其他online test 佢係會有練習俾你試 你跟住指示就會識做 做快啲就得
你地係咪都係yr2?

Year 2 here 有無offer係手

yes 知唔知要做咩架

好擔心 諗住遲啲先做
你係商科?

唔過3 點樣準備好

你地係咪都係yr2?

yr2 唔過3
第一封有reply

yes 知唔知要做咩架

好擔心 諗住遲啲先做
你係商科?

唔過3 點樣準備好

你地係咪都係yr2?

yr2 唔過3
第一封有reply

Year 2 唔過3
冇offer係手

好擔心 諗住遲啲先做
你係商科?

唔過3 點樣準備好

你地係咪都係yr2?

yr2 唔過3
第一封有reply

Year 2 唔過3
冇offer係手

乜柒都冇

好擔心 諗住遲啲先做
你係商科?

唔過3 點樣準備好

你地係咪都係yr2?

yr2 唔過3
第一封有reply

Year 2 唔過3
冇offer係手

乜柒都冇

乜撚回音都冇
得依個test做下

yes 知唔知要做咩架

好擔心 諗住遲啲先做
你係商科?

唔過3 點樣準備好

你地係咪都係yr2?

year3 好驚唔識做
希望有工返
有無文科人有到商嘅intern offer

利申:三大垃圾文科
畢業唔想做教畜

yes 知唔知要做咩架

好擔心 諗住遲啲先做
你係商科?

唔過3 點樣準備好

你地係咪都係yr2?

yr2 唔過3
第一封有reply

邊間公司?恭喜巴
有冇人有HKBn interview

Financial econ 香港無人聽過既major

Financial econ算唔算係實用啲嘅econ? 定係其實只係E&F?

我覺得係實用d既econ多過fin,所以我而家兩科一齊讀

有pr?🤔

但係因為visa包埋working permit同咪ielts夠分所以報到local intern

macquarie要pr wo之前試過 pwc就ielts4條7?

我見macquarie winter intern無寫呢個requirement所以照報,ielts有4條7吖,但係deloitte同kpmg要4條8

因為我之前報macquarie summer 係填personal information果到佢問我係咪pr 我答no 之後就收左皮
Yr3仲係乜都冇

細佬有
點睇nike同cavin kevin既summer intern

做啲嘢?

做啲咩

Marketing個啲 data entry
好似係

有呀

Financial econ算唔算係實用啲嘅econ? 定係其實只係E&F?

我覺得係實用d既econ多過fin,所以我而家兩科一齊讀

有pr?🤔

但係因為visa包埋working permit同咪ielts夠分所以報到local intern

macquarie要pr wo之前試過 pwc就ielts4條7?

我見macquarie winter intern無寫呢個requirement所以照報,ielts有4條7吖,但係deloitte同kpmg要4條8

因為我之前報macquarie summer 係填personal information果到佢問我係咪pr 我答no 之後就收左皮

我全副希望放晒落pwc到 留唔留到係澳洲睇呢鋪

好擔心 諗住遲啲先做
你係商科?

唔過3 點樣準備好

你地係咪都係yr2?

yr2 唔過3
第一封有reply

Year 2 唔過3
冇offer係手

乜柒都冇

乜撚回音都冇
得依個test做下

有報就有得做?IVE仔都有

你地係咪都係yr2?

yr2 唔過3
第一封有reply

Year 2 唔過3
冇offer係手

乜柒都冇

乜撚回音都冇
得依個test做下

佢email又話review左application既
有無文科人有到商嘅intern offer

利申:三大垃圾文科
畢業唔想做教畜

你apply咗啲咩

你地係咪都係yr2?

yr2 唔過3
第一封有reply

Year 2 唔過3
冇offer係手

乜柒都冇

乜撚回音都冇
得依個test做下

似係電腦一次過機械式咁派哂所有回覆比申請者

你地係咪都係yr2?

yr2 唔過3
第一封有reply

Year 2 唔過3
冇offer係手

乜柒都冇

乜撚回音都冇
得依個test做下

似係電腦一次過機械式咁派哂所有回覆比申請者

有報就有
利申:上年做完冇回音 今年apply都收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞