2017 Summer Intern 討論區

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
可唔可以add埋我傾下?
TG: D000300
其實apt test有無得操練
有冇人in香港電台

電話都收唔到 係咪皮已收

我都係連電話都收唔到

+1 過埋今日就6星期

我都唔期望佢會打比我 準備報第二份intern

巴打你地報左咩department 係咪讀傳理

過左apt test 三大bba

有無phone in

就係等左好耐都無 ching都係?

Phone in左成個月

巴打我都phone in 完未有消息, phone in 個hr 姐姐話叫我等到3月尾

好彩
仲有啲希望

你地話想入咩department 啊?

Commercial Private Risk Insurance

KMPG 出左offer

幾時apply同in㗎?

二月中 等左成個月

咩department?

弓起弓起Ching

Finance department

Finance department我見唔係through佢intern個system而係直接send cv過去 咁洗唔洗做apt test架定直接in

初初以為唔洗apt test 點知要
仲要做哂logical numerical verbal
好彩pass

Ching 教技巧
Kpmg apply咗一個禮拜都冇就叫做apt test 呢個test有咩要留意

個test好撚多題目呀屌

請問Ching係咪apply Finance

IT

KPMG個網好似有ex.做,我建議做一次先
難就唔難,搞清楚佢個答題方式最重要d
利申 一開始用咗一兩分鐘理解佢點做
想問正苦intern幾時先有得申請

政務個個一月已截
其他就陸陸續續開始出
四月好似係高峰期
暫時有兩個响手。你地ok嗎?頂住

巴打有乜野offer?
利申:冇offee

有無phone in

就係等左好耐都無 ching都係?

Phone in左成個月

巴打我都phone in 完未有消息, phone in 個hr 姐姐話叫我等到3月尾

好彩
仲有啲希望

你地話想入咩department 啊?

Commercial Private Risk Insurance

我 commercial law&compliance, hr, 佢同我講private 無位
有無巴打介紹下咩係channel management 報左 岩岩收到email 過幾日去in 但完全唔知係乜 google完都唔知
你地係睇人工定見intern就報
你地係睇人工定見intern就報

睇人工啦
有無人收到領展interview
有無巴打介紹下咩係channel management 報左 岩岩收到email 過幾日去in 但完全唔知係乜 google完都唔知

巴打咩公司?
有無人仲未收到Disney intern 回音
係咩玩完
有無人有報新鴻基
有無人有報新鴻基

前幾日做完online apt tese
有無人有報新鴻基

前幾日做完online apt tese

test

上年in過reject咗offer

邊個dept?
Computer test 去到咩程度?
Group in chur唔chur
有冇人in香港電台

電話都收唔到 係咪皮已收

我都係連電話都收唔到

+1 過埋今日就6星期

我都唔期望佢會打比我 準備報第二份intern

巴打你地報左咩department 係咪讀傳理

傳理(非記者)除咗港台仲有乜實習可以報

邊個dept?

group in 算輕鬆
computer test 係考 ms office 加打字 感覺除咗幫佢整PowerPoint之外冇野會學到

人工算係高嘅

邊個dept?

computer test 係考 ms office 加打字 感覺除咗幫佢整PowerPoint之外冇野會學到

人工算係高嘅

自膠

邊個dept?

人工算係高嘅

好撚不安excel 淨係識整表
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞