2017 Summer Intern 討論區

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
仲未有offer啊點算
有冇巴打有IT狗工refer

仲未有offer正唔正常

gpa係我原罪
ey tax 派左offer

Ching 你EY tax 係幾號開始同埋番到幾多號?

31/5 - 22/8 勿相認

番咁長? 唔係分兩個timeslot ?

張約係寫咁長 仲要第一日先知咩team

唔係你in AC個封email會寫埋你咩team嫁咩?

巴打如果有消息嘅通知聲
等我死左條心佢

巴打如果有消息嘅通知聲
等我死左條心佢

大家咁話 我都等你好消息 我唔得都希望巴打ok
EY reject 左我application
in 都唔in

x2 交左form一直冇聲氣直至收到rejection email究竟衰啲咩 眼尾都唔望我一眼
仲未有offer啊點算

gpa係我原罪

巴打咩u?
in 都唔in

x2 交左form一直冇聲氣直至收到rejection email究竟衰啲咩 眼尾都唔望我一眼

三大?咩科?gpa點?
有無人知aia個financial planner其實姐係做乜
有無人知aia個financial planner其實姐係做乜

Sell保險

Sell保險

唔係咩咩wealth management 果個喎 原來又係sell保險
in 都唔in

三大?咩科?gpa點?

非三大bba gpa過3

Sell保險

唔係咩咩wealth management 果個喎 原來又係sell保險

教正你 financial planning/財務策劃 =sell保險
仲未有offer啊點算

gpa係我原罪

巴打咩u?

薄扶林
仲未有offer啊點算

gpa係我原罪

巴打咩u?

薄扶林

邊範? Business?

Sell保險

都係sell保險
computershare 出左offer

幾時出架

重未收到電話

都係呢兩三日啦, 巴打咩背景?

八大so曬銀紙
我會唔會見個你

肯定無,我in 個陣無 social science

巴打係幾號in
其實deloitte會唔會有summer intern?

上面有巴打講話內部比晒Deloitte club d人
上年我比學校norm過直接Apply summer audit個inetrn 個時我自己上網搵都搵唔到有open 睇黎係唔公開比人apply (雖然最後fail左做唔到) ) 但知都有同學比人norm既係做到
Interview都未有
有冇巴絲in完渣打commercial banking business interview之後有消息架?
已經in完第三個星期

Ching,我都in左三個星期等消息中
上兩個星期問HR佢話interview is still ongoing叫我等陣

巴打知唔知今年收幾多個
另外有消息既話麻煩上黎講返

上年commercial banking收左8個

我有兩個frd今日收到offer

上面有巴打講話內部比晒Deloitte club d人
上年我比學校norm過直接Apply summer audit個inetrn 個時我自己上網搵都搵唔到有open 睇黎係唔公開比人apply (雖然最後fail左做唔到) ) 但知都有同學比人norm既係做到

自膠 nom
有冇巴絲in完渣打commercial banking business interview之後有消息架?
已經in完第三個星期

上兩個星期問HR佢話interview is still ongoing叫我等陣

巴打知唔知今年收幾多個

佢地都係commercial banking 嗎?
已經in完第三個星期

巴打知唔知今年收幾多個

佢地都係commercial banking 嗎?

已收offer as well
有冇civil撚喺到
有冇civil撚喺到

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞