2017 Summer Intern 討論區

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
有天文台intern offer
做forecasting果啲野係有趣
但要番一年
9600一個月
做唔做好

對science好有興趣+想做research咪做
但係又果唔係想行academic既做黎冇咩用

有無讀law既朋友?

Ching點解咁問

因為我讀緊,但搵唔到intern

Law intern有d唔同喎,一個summer都要返成兩三間,每次返兩個幾三個禮拜
好少人係度討論

有天文台intern offer
做forecasting果啲野係有趣
但要番一年
9600一個月
做唔做好

對science好有興趣+想做research咪做
但係又果唔係想行academic既做黎冇咩用

有無讀law既朋友?

Ching點解咁問

因為我讀緊,但搵唔到intern

Law intern有d唔同喎,一個summer都要返成兩三間,每次返兩個幾三個禮拜
好少人係度討論

巴打year幾先
我d讀law penultimate year既朋友已經拎左i-firm interview/offer
你報左邊d
唉仲未收到reply
話說都send咗十幾封信啦
你地係幾時apply㗎

咁快有interview 嘅?有啲仲有埋offer添

寄幾十幾封信出去 都未收到電話
你地係幾時apply㗎

I know that feel, me too
KPMG finance出左interview 未
有無人已經收到computer share既offer
準備in pwc summer 19仔求有經驗人士解答下係咩形式
你地係幾時apply㗎

I know that feel, me too

i know that feel bros
有冇人報左AIA Summer
唔係sell報險係8.5k/month個個
有冇人報左AIA Summer
唔係sell報險係8.5k/month個個

actuarial finance定marketing intern?
HKSI有人收到offer 未?

CICC COMPLIANCE 表示仲等緊

仲等緊
不過佢個網話5/4先出

仲等緊
不過佢個網話5/4先出

係喎
等我仲日日等電話
HKSI 果邊報左3個得一個有得in

師兄in邊間丫

Cicc

我都係丫
師兄in左未丫 我in compliance丫

Same in左

我聽日in丫 有3個位 希望做到同事啦

HKSI cicc compliance 揮手
HKSI 果邊報左3個得一個有得in

師兄in邊間丫

Cicc

我都係丫

Same in左

巴打in左幾耐,我in左大約15分鐘

師兄in邊間丫

Cicc

我都係丫

Same in左

In左20分鐘 T_T, 知唔知幾錢個月
有無ching收到EY assurance summer intern offer?

師兄in邊間丫

Cicc

我都係丫

Same in左

~9000 gua

有無巴打有報bank of montreal?? 完全無聲氣

我都係丫

Same in左

~9000 gua

岩岩收到availability request
有無人有報hksi既avenue, prinbridge, yue xiu?

Pinebridge冇聲氣
有無ching收到EY assurance summer intern offer?

見到前面有ching收到tax 自己都係報tax 唉
希望仲有2nd round la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞