2017 Summer Intern 討論區

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
有冇巴打有報uber
同求tg grp

嗰次interview 條友講
Risk advisory 就一round 過
你肯定你同組收倒rej letter ?

Yes 佢地尋晚係gp講

好淆 我嗰組得3個想入pi 4個risk advisory
你嗰組呢?

得我一個 ...

我記得hr好似話過3月中有通知

我聽到嘅版本係三月頭

無reject letter 麻撚煩
吊鳭住人

Aggerrrr
Btw ching有冇報其他3間big4

你嗰組呢?

得我一個 ...

我聽到嘅版本係三月頭

吊鳭住人

Aggerrrr

KMPG 出左offer

你嗰組呢?

得我一個 ...

我聽到嘅版本係三月頭

吊鳭住人

Aggerrrr

無 廢青

你嗰組呢?

得我一個 ...

我聽到嘅版本係三月頭

吊鳭住人

Aggerrrr

幾時apply同in㗎?

得我一個 ...

我聽到嘅版本係三月頭

吊鳭住人

Aggerrrr

二月中 等左成個月

我聽到嘅版本係三月頭

吊鳭住人

Aggerrrr

二月中 等左成個月

咩department?

弓起弓起Ching
有冇巴絲in完渣打commercial banking business interview之後有消息架?
已經in完第三個星期

Ching,我都in左三個星期等消息中
上兩個星期問HR佢話interview is still ongoing叫我等陣
有冇巴絲in完渣打commercial banking business interview之後有消息架?
已經in完第三個星期

上兩個星期問HR佢話interview is still ongoing叫我等陣

巴打知唔知今年收幾多個
另外有消息既話麻煩上黎講返

我聽到嘅版本係三月頭

吊鳭住人

Aggerrrr

二月中 等左成個月

咩department?

弓起弓起Ching

同問
尋日先做完apt test
apply 咗summer intern 1st assurance 同2nd taxation
有冇巴打知銀行既Consumer Branch Manager通常係做乜
已經in完第三個星期

巴打知唔知今年收幾多個

上年commercial banking收左8個
已經in完第三個星期

巴打知唔知今年收幾多個

已經in完第三個星期

巴打知唔知今年收幾多個

其實點解好似冇人報transaction banking禁? 係咪好shit?
有冇巴絲報咗RTHK

我~ 你收到interview邀請未?

仲未有interview

https://www.hk01.com/熱話/69699/港台3800元聘實習生-中大學生報揭心理系-運動系學生九成零薪金

咁低人工都做

無計 讀傳理唔做呢啲無野可以做
Btw 終於收到interview

我唔係讀傳理 好驚冇 你幾時收到電話㗎

今朝
佢應該係分部門call 所以唔使擔心

絕望 咁我應該冇
迪士尼 intern 好似已經出咗結果
上返disneycareer 即係你申請果個網
登入 睇application status
有啲人個intern application仲喺到,個status轉咗做Interview Stage
有啲人就會連個intern application都無咗

已經in完第三個星期

巴打知唔知今年收幾多個

其實點解好似冇人報transaction banking禁? 係咪好shit?

因為難入囉
間間銀行年年都收好少人
headcount係commercial既一半都冇
迪士尼 intern 好似已經出咗結果
上返disneycareer 即係你申請果個網
登入 睇application status
有啲人個intern application仲喺到,個status轉咗做Interview Stage
有啲人就會連個intern application都無咗

我status係正在進行中
已經in完第三個星期

巴打知唔知今年收幾多個

因為難入囉
間間銀行年年都收好少人
headcount係commercial既一半都冇

渣兜近年幾不滯
interviewer 都問點解渣兜前景麻麻仲咁想入黎做
computershare 出左offer
ey tax 派左offer

Ching 你EY tax 係幾號開始同埋番到幾多號?
有冇人收到clp interview未?
有無人收到新鴻基消息?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞