2017 Summer Intern 討論區

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
有冇巴打絲打已經有Offer 係手 暫時報左幾間做完apt test 未有回音 黎緊去澳洲exchange好驚返黎無工返

想大家係到交流下Interview 心得 同埋有無人之前試過係海外Apply 香港intern 可唔可以講下相關經驗
有冇巴打絲打已經有Offer 係手 暫時報左幾間做完apt test 未有回音 黎緊去澳洲exchange好驚返黎無工返

想大家係到交流下Interview 心得 同埋有無人之前試過係海外Apply 香港intern 可唔可以講下相關經驗

巴打報左邊幾間?
留名
留名
留名
留名
留名
LM
Yr3 0CV
留名
有無jj 做左S&P video interview
想知YR1 應該點搵?
想知YR1 應該點搵?

留意吓jijis個啲
同最近rthk都請緊summer intern
想問下hsbc commerical bank summer係in緊人定已經出左offer?
有咩summer intern 未deadline ?
留名
想問下其實d apprenticeship同co-op programme報唔報得過?
留名 其實我已經final year 但都係想做下intern lol

巴打報左邊幾間?

都係報咗Banking , Big4 , Consulting 呢幾個field 暫時都係做完apt test等緊有冇interview

好多都2月尾3月中先會interview 到時已經唔係香港
想問下hsbc commerical bank summer係in緊人定已經出左offer?

巴打咩環境
小弟19號phone in完
仲未有消息
同埋介唔介意講下你submission status係咩
我係completed
Lm
留名
其實係咪好少有返7-8月既工
其實係咪好少有返7-8月既工

同求
6-7月可能要請假
Apply左Local intern都幾驚佢唔俾請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞