[親生仔]Google Pixel 討論區 (20)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
有無巴打用緊home hub?
有無人多個pixel stand
APPLE 用家第一次轉用 PIXEL 乜都唔識 , 請問有冇 APP 推介 ?
有個on9仔無聊得濟負皮所有reply
YouTube vanced (floating window/關mon/background播yoube)
typing hero(打字shot cut)
island(雙開app)
snapseed(影完相較角度)
VolumePie(音量shotcut)
我估佢無出聲 但日日入黎負評
唔講咩類型好難答你

Measure同八達通app囉

可以用電話增值
gboard有得set 打字shortcut 唔洗另外裝app
其實依家好多app iOS都有

俾多幾個比較特别嘅你

Inware
Agenda
Google Pay
Audio Recorder
Sketch

斜體嗰兩個都係Sony出嘅
字典?
set完打翻都冇反應嘅
要同輸入法一樣語言喎
English (xx) 入面唔同都用唔到
打完shortcut揀
咁冇啦
我用中文
但shot cut用英文
idog偷偷入嚟
唔使同語言 我入中文落English (US) 中文都出
我之前用English (UK) 字典
English (US) 輸入法
我入英文入中文香港就乜都冇出
DxO 出左分
有啲低
小弟想由iPhone轉會去Pixel 3,買我人生第一部Android機。

想問下買Pixel 3 XL有冇邊間舖頭信得過?

美水、英水、台水除左個插頭之外,仲有乜分別?邊個好D?

水貨機既Android 同平時行貨機既Android有冇唔同?可唔可以好似iOS就咁轉返地區?

跪求各位巴打指點迷津
要完全信得過就自己上境外Google store買返嚟,自己搵方法運返香港。

美、英、台三者之間應該冇分別?唔肯定frequencies and bands係咪一樣,你要搵吓。

水貨同行貨係差冇代理做保養啫
轉地區嘅問題就等其他有用過iOS嘅巴打答
岩岩淘左 2 塊冷雕貼, 一開盒想整就已經裂開左
有冇巴打有好介紹既貼
android 機係咪可以自己 SET 時間 / 天氣 / 股票資料係 WALLPAPER and lock screen ?
好少少咪鬼域

全部一樣 但得英水個插插到香港
但英水貴好多 喺Apple買個18W仲好

冇分别 地區Google Play自動detect
語言自己set
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞