[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (55)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
咁又要去返基本步

球隊自己掉錢出嚟播波根本就係一個唔正常,對球隊財政唔健康嘅做法,要播一場要幾錢大家都知

呢度啲人屌收50貴,ok, 咁收20,30一場你地又會唔會俾?定佢球隊9場主場收你300你俾唔俾?我都唔敢講呢度啲人會肯俾錢,even係二三十都好,因為香港波嘅觀眾係慣左食免費午餐。
要俾錢先有直播睇呢樣嘢,要過咗今季先知幫唔幫到傑志賺多咗

至於加入場門票方面,我素來認為收一百以下係過低,最少應該要收一百
我覺得唔開放直播平台係因為怕麻煩
開會又要坐多條友落嚟,多隻香爐多隻鬼
又要花時間同新平台傾啲新嘅合約細節,傾完又到東網呢度唔高興,嗰度唔滿意,彈嚟彈去
董事局班撚樣一個月開一次會都嫌麻煩,仲要佢哋做咁多嘢?

正如唔搞12隊,開會多咗2個球會代表喺度,幾麻煩呢,意見多咗,會又要開耐啲
投票個pool大咗,牙德控制意見嘅難度又高咗了

利申:鳩噏
到頭來其實係衰大部分香港人嘅死穴:怕煙,hea搞交行貨,得過且過就算
腳腫班pk咪就係咁囉⋯⋯
真係搵班on 9都做得好過佢地
想知一場得2萬入場費,22 個球員點分
如果真係好似樓上有D人講,係因為足總入面小圈子,所以俾東網播
咁我都係個句,其實香港足球無得救

全世界既體育體制都係幾乎逼體育機構自治
which 其實好合理
個總會係你班球會同球員既
我覺得唔開放直播平台係因為怕麻煩
開會又要坐多條友落嚟,多隻香爐多隻鬼
又要花時間同新平台傾啲新嘅合約細節,傾完又到東網呢度唔高興,嗰度唔滿意,彈嚟彈去
董事局班撚樣一個月開一次會都嫌麻煩,仲要佢哋做咁多嘢?

正如唔搞12隊,開會多咗2個球會代表喺度,幾麻煩呢,意見多咗,會又要開耐啲
投票個pool大咗,牙德控制意見嘅難度又高咗了

利申:鳩噏
到頭來其實係衰大部分香港人嘅死穴:怕,hea搞交行貨,得過且過就算
腳腫班pk咪就係咁囉⋯⋯
真係搵班on 9都做得好過佢地
有兩個問題一路都唔明
1. Goal3係咪收左皮
2. 點解盃賽準決賽唔搞雙料娛樂
2. 門票收入要4隊攤分
兩日2000人點都好過一日2000人嘅收入
依條友癡癡地
踢踢下可以冇啦啦除褲
等睇銀牌4強
傑東收$150 仲多人入場 過 埔畜 收$80
咁多年黎都係兩行人
agger
大部分既球會班主用慈善家心態去搞波其實只會見到個球市keep住係咁樣落去 用心去搞個心比你磨到幾耐

再加上其實最有心去搞既人其實未必係最合適去搞波既人
總之班主一日個心態上唔係想將隊波轉做佢既生財工具 足球員都好難有好日子過

WTF!?
痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞