[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (55)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
Tommy Chuck?
金東進有骨氣
分析下邊隊有機會接金東進

就係物色緊中堅既東方
一個井川仲唔夠
井川+金東進
兩個加埋幾多歲
東進堅過宜家嘩好多啦
雞又負算啦
又負轉去啲下游隊 打多一兩年轉做教練 帶香港球員過日職算啦
fabio都踢到40
金東進同井川踢港超踢到40都冇問題啦
返傑志最好啦
中後場成日有人傷
helio recio都易傷
對傑志場菁英盃
唔俾金東進踢埋
又咁講,呢兩個都擺明用唔到波
傑志仲有外援名額?
佢一月加盟,兩年約依家完合理
神祖煞科戰暫時2入球1助攻
省港盃1月6日先踢客場 郭嘉諾:估計用U23亞洲盃班底為主
2018年12月09日 05:37 pm
吳家祺 @ UPower

到底省港盃會由哪一位教練帶隊?

第41屆省港盃將於2019年1月6日及1月9日上演,衛冕的香港隊今次先作客後主場,但現在仍然未公布名單。元朗教練郭嘉諾去屆帶領香港隊奪得省港盃,他估計今次點兵會以新人為主:「今屆以來年征戰U23亞洲盃的人腳為主,是1997年之後出生的一班球員,不是早前亞運會U23那一隊。鄭兆均、胡晉銘、鄭展龍等人腳估計在內,但實力上未必夠對手好,可能會再找適合的人腳加入。」

不過,郭嘉諾可能在來年初修讀專業級教練牌照(Pro License),未必可以帶隊踢到U23亞洲盃外圍賽,可能讓另一位教練接手帶隊踢省港盃提早部署,至於這位人選是否現時梯隊教練朱兆基或者由香港隊總教練加利韋特上場,則是未知之數。

至於省隊方面近日也公布了36人的集訓名單,盧琳、陳志釗等好手都在陣中,主教練為陳玉良。
唔提尿進西?
要孭獲,不了。
據「馮Sir」透露,球隊將會於冬天轉會窗,簽下一名新外援前鋒

問及球隊會否趁冬季轉會窗增兵,「郭Sir」坦言球隊會有亞援中堅球員在冬天轉會窗加盟,亦會與高層商討於前線增兵,以提供更多進攻板斧。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20181209/bkn-20181209162522365-1209_00882_001.html
佢同傑12月底約滿
俄超MVP
個標題講到有人逼佢做教練咁
可能借用條款不可倒戈
竟然有錢增兵?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞