老豆老母問 點解政府派果$4000唔喺俾佢地

253 回覆
728 Like 24 Dislike
吓 有番工重要有零用錢
同埋又唔撚係要樓主日日買 樓主4千蚊一個月 一個月比幾舊水好撚多咩 樓主佢自己都有份用架 唔撚想比錢 咪唔撚好用平時你地啲大學生 個個星期去星巴克 飲珍珠奶茶個啲又唔見你話貴 間唔中去打邊爐 食韓燒 要幾舊水又唔見話貴 依家啲野用係屋企人到又覺得貴 用係自己到又唔覺得貴 依家啲大學生咁撚自私 就算搵錢唔多 都無理由下下要問番屋企人攞番全部錢 自己比一半或者一人比一次都得掛 自私撚
佢地覺得俾家用喺我地應份 不論搵幾多
第日我有小朋友會俾返錢佢地使轉頭 一路讀書一路返工真喺好辛苦
究竟中國啲傳統害撚死幾多人
佢而家已經同你計到咁盡
應該難爭
要三份一 得
同佢講話幫你儲起佢 好似細個啲利是錢咁 有急需先用
屌你老未比家用比佢鳩fing同掉落咸水海無分別
但你一開始無講用第2種方式 老實講 出糧請佢地食野或者幫手比下啲水電煤 我都覺得合理 但無可能完全唔比 而且 你覺得同屋企人唔應該下下都要講錢 但你個post 又係到同屋企人計 咪又係講緊錢
完全明白
我都係邊返學邊讀書
喺同係都唔識分 比著我係你老豆我都屌撚死你
你老母咪為左自己囉 比錢啦柒頭
屌 每次佢地講呢個話題我真喺好燥底 點解要用有冇俾家用嚟衡量我對呢個屋企有冇付出 有冇孝順佢地?
出黎做野5年搵2萬5 比7千
上一代小家種既觀念真係會傳落去 老既吹家用 後生就唔想比
你衣食住應份? 我岩岩畢業第一份一萬鬆D 一樣比幾千 能力去到邊
比幾多 你心裡有數 你唔係好黎呢個連登問人 佢地班仆街連錢都唔識搵
做人唔好太自私 請食飯 買糖水? 我只係Feel到你字裡行間講既係你想俾就俾 仲要係小恩小惠 睇你講野露哂底 比得4000機票去歐遊 你唔好講窮遊啊仆街仔 你一定係一蚊都唔撚比家用 除非你報細數搵4千? 心態完全唔想負責任 我由細到大1蚊零用都冇 新年利是要回收 我都冇怨 有得食有得住 唔係劏房 你要多謝屋企人啦
又係到鬥慘 算吧啦
點解會睇到 ? 唔可以開過個 ?
$4000俾哂佢我真喺o撚哂咀 喺,派$6000個陣我未拎到 佢地果$12000就用咗喺我同細佬身上 所以宜家派$4000就要返佢地 屌我都等咗幾年先拎到錢 仲要得$4000咋屌!!!!!!!!
由細到大 每年只可以抽一封 仲要抽起咗啲$100
大膽d直接屌鳩佢地,唔屌鳩都同佢地頂囉
既然又冇幫你比學費
打錯字咪認囉

駁乜撚野姐
同細佬夠18歲申請公屋囉咁
起碼有地方住 唔洗捱貴租
一開始我有提 我搵得多就請食飯 要讀書搵少咗都會請外賣糖水俾佢地
唔係鬥慘 係講緊呢條友根本唔想負責任 唔講出黎又賴二世祖私樓撚唔撚明架啦 不過唔怪得佢 咩野種出咩野人 佢第時肯定變番佢老母 窮真係會傳染
我都想知點解 一㩒錢就話我又使錢 mon撚住哂
咁究撚竟佢地想你比幾多家用, 佢地先唔會你做乜都嘈
直接問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞