屋企人癌症第四期,醫生話可能呢幾日就會走

345 回覆
850 Like 18 Dislike
有冇聽過Keytruda呢隻藥
我明白會好矛盾 ,
我有時都會喺度代入呢啲情況 如果我係個病人我應該係嗰啲好堅決想生存嘅人。
佢意思係叫佢俾佢老豆走唔好搶救
可惜用詞上...
NDACPR
都岩既 無謂講左出黎俾左個假希望人
一陣人地賣晒所有野 都可能最尾要走就無謂
辛苦後人
過來人建議 唔好急救
家人係佢身邊 好好講再見
咁就好
God bless your family
巴打撐住,日後要照顧埋親人嘅情緒,所以點都要堅強
有d咩想做、想同佢講嘅,唔好猶疑,一定要去做,盡量令自己少d遺憾
冇得開刀?
我老豆都係第四期腦瘤,醫院開刀切除組織,e家咩事都冇,講緊已經係6年前的事,e家勁好中氣,周圍走搵嘢做
識放手對佢都係一種愛
點發現?
免疫療法都要睇人
唔係個個有效
嘗試下起意識清醒既時候問定佢希望點樣處理佢既身後事
等佢離開既時候都可以安心
問左 起碼自己知道佢既意願係點樣將來去幫忙處理後事都唔需要煩惱點樣先係做得足夠做得好
撐住
唔同病唔同講法,腦瘤都有好幾種
識人開腦後,一個月就過身
巴打要撐住 有咩唔開心就開下post 連登有愛
幸好現時家人都無病無痛。
但睇完個post心好(up)
各位真係要好好珍惜同屋企人相處嘅時光
好矛盾!救,成功機會低,始終第四期;唔救,又等於放棄....
陪他多點,順其自然吧。
你仲要佢受急救之苦就真係害左佢啦
加油呀樓主,絕對明白你嘅感受

我媽咪十月尾因為胃癌四期走咗,前前後後都係四個月左右。當初我知道嘅時候都同你一樣,好唔知點咁,甚至見到佢一日瘦過一日會好難受,所以真係要做好心理準備,好好咁把握每一日陪佢嘅時間,講晒啲想同佢講嘅說話,做晒啲想同佢一齊做嘅事,令自己唔好後悔

加油
科技幾發達都仲係未醫到癌症
親戚洗左多多錢去醫都係醫唔到
真係好悲哀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞