屋企人癌症第四期,醫生話可能呢幾日就會走

345 回覆
850 Like 18 Dislike
我問佢係咪想走喇
佢輕輕點頭
我唯有尊重佢 幾傷心都好...
其實真係有能力嘅話 每年比D錢年過50嘅屋企人去做身體檢查
換個角度諗 你爸爸將會從肉身既痛苦中解脫
我繼父走左一年 我一路都係咁安慰自己
同自己講係好掛住好唔捨得 但最起碼佢唔再痛 唔洗再聞氧氣 唔洗手腫腳腫面腫

雖然以後無單車尾坐 當我同阿媽鬧交果陣無人出黎調停......
波台狗永遠都係波台狗
樓主 加油
樓主加油
樓主加油
我個frd 阿媽醫得返.
當然要洗好多錢
樓主
比張紙巾你
比個擁抱你
生老病死總有
珍惜仲可以傾計既時間
等爸爸唔好有遺憾
加油
放手啦,我10月底經歷過,係唔知點決定,但有時候有時候,一切有盡頭。
唔識安慰你,因為我都仲係好痛苦
加油,樓豬,細細聲喺爸爸耳邊講:唔駛擔心,會好好照顧阿媽,愛你呀
我老豆都係末期cancer死,走之前嗰朝仲同我講
“就算係至親嘅人要離開,你始終會繼續你嘅生活,然後慢慢就會習慣...”
樓主加油
你把口咁賤 到你老豆老母橫屍街頭都唔會有人可憐你
以前意志幾強都好 今次就比佢放鬆 輕輕鬆鬆行埋淨底個段路 等佢可以冇負擔咁離開
睇開d啦 第四期啦都 堅持都係俾多幾日你 但係死之前仲要咁撚辛苦 不了
屌撚住呀樓主
見到呢d post真係訓唔著 有成班手足頂住呀
點解宜家科技咁發達但cancer呢種閪病仲係無得醫 好撚恐怖
既然你老豆都想早啲走 唔想再痛落去
咁祝你老豆早死早著
亦祝你早日忘記

加油
陪佢多啲走埋最後果段路
自己都保重
I know that feel,想捉緊最後希望,覺得搶救會有生機,但同時又好心痛望住佢咁辛苦 我地只係接受呢個來臨,要走嘅點都要走 樓主take care!
樓主加油
陪佢, 如果神志有返就問有咩心願, 同佢講愛佢, 唔好有遺憾
唔好搶救啦, 講緊插晒喉, 飲水只可以沖啫喱, 無講令佢辛苦

老豆肺癌瓜咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞