屋企人癌症第四期,醫生話可能呢幾日就會走

345 回覆
850 Like 18 Dislike
曬你老母命咩
躝啦
日撚日有你呢種低質會員口賤當高質咁留言
你做乜撚野姐
畀佢走,真係好辛苦
我老母嗰陣又係末期,但我仲係度抱嗰少少希望,唔畀佢食薯條 戒口
真係on99
佢都40尾咋...
過來人同你講,有咩傾好同佢傾埋啦,大家都無晒遺憾,你日後先唔會後悔
我就係太後悔,成日拿住拿住
俾我遇到咁既情況真係唔識揀
咁佢老豆繼承生存都係受苦
我祝佢老豆早d解脫姐
祝你聽日死全家 即刻變富豪
放過自己啦
過咗嘅無辦法追返
或者過多幾廿年
你都死埋
再見到佢嘅時候
送返包薯條畀佢啦
平時咩飲食習慣?
肝定肺?
生老病死係必然
你要考慮既係自力搶救佢係咪可以行得返出醫院
否則佢唔係有心事未了既
放手可能係最好既選擇
如果全力搶救換黎係吊多三四日命但係全身又插哂喉又腫又無意識
其實係無意思既痛苦

利申 護狗
個腦去左邊呀?
你老母點諗先?
巴打
真係唔好再令你爸爸再辛苦落去啦
一擴散真係好難醫好
長痛不如短痛
想放棄
頂住啊樓豬
放假陪佢啦

我啊爺都係因為中風跟住慢慢轉差
到最後果一日我晏就去探佢
跟住好肚餓諗住行去食個lunch
行到一半老豆打黎話啊爺唔得
我即刻衝返去
睇住佢心跳慢慢跌到落無心跳斷氣
佢成世人最錫係我,點都忍到最後一口氣等我返黎佢隔離先走
D啊叔堂妹黎到啊爺都走左啦

我人生最無悔就係佢中風到過身都抽左好多時間陪佢
雖然我由細到大都唔太鐘意佢
但都叫無遺憾
啊嫲係我十幾歲走左
果陣仲細乜都未識,日日繼續吃喝玩樂,到走左果陣後悔都無用
多D關心,你呀媽
想像唔到發生係自己身上會係點
堅強呀 巴打
樓主加油
如果放棄既話 希望你老豆走得舒舒服服
樓主保重
加油
聽佢意願
樓豬 我明白你好難接受到你爸爸就快離開
其實樓上好多巴打講左第四期真係藥石無靈
唔止係癌症原發地有病變 連身體其他器官都比癌症折磨 功能可能已經好差或者衰竭
雖然你唔捨得爸爸 但其實爸爸手腫腳腫 又痛 又食唔到痾唔到真係好辛苦
堅持搶救成功機會都好細 就算成功都可能只係將生命延長幾日 要走始終要走
與其要本來已經受苦嘅爸爸要再被搓斷骨 又咬住條喉呢D咁入侵性而又冇效嘅治療
不如試下放手等爸爸減少痛苦咁慢慢離開 唔好有遺憾
襯而家爸爸仲有意識不如問下佢有咩人想見 有咩想你做 或者有咩想講 後事點辦
過一日游緊水或者打左嗎啡個人唔清醒再講唔到已經太遲
利申 實習護狗
利申二 樓主係假膠落地獄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞