第一次搞年宵有感

272 回覆
49 Like 122 Dislike
屌你老味on撚9
講左3版仲未知賣乜

難怪冇人買
咁你都講下賣緊啲咩, 形容吓都好吖
乜春提示都冇, 一味本土本土, 點分得出係你阿
想幫下你都唔得

Keywords: 溫暖、財運

講就講啦 猜燈迷咩
我都好想post
但我哋團隊上晒報同電視
Facebook page又出晒樣咁
而今次有感而發只係我一個人擅自嘅決定
我唔想累埋隊友比人起底

但我可以講我係擺維園乾貨
近銅鑼灣入口嗰邊

重申,我只係想保護返teammates
講你就講la
有冇諗過其實雖然係你地自己設計 但市面上可能一早已經有相似嘅產品 只係你唔知
我見過啲人係咁
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170108/56143871

幫下你啦樓主

今日會行 睇下值唔值

如果真係呢間,而op又唔知自己衰咩嘅就收得皮
過一百蚊已經過咗好多人嘅心理關口

上到過埋二百蚊...

廿蚊買隻A貨比加超算了

利申:幫唔到你 sorry
挑 垃圾
檔野叫股XX?
尋日睇晒咁多間。根本係冇嘢吸引到我呀
😂批鬥座個間?
賣埋d on9野,邊個買
我係你死都唔開名 比呢到班友踏多幾下肯定檔都唔洗開
係花墟見到有人賣雞攬枕, 睇落自己設計,叫咩中指雞. 都係無人問津
翻版氣球就周街都係
btw 樓主究竟賣咩
我係你死都唔開名 比呢到班友踏多幾下肯定檔都唔洗開

同好多人創業一樣
永遠以為自己個idea 無敵
媒體有noise就會報
報左唔代表係你件野work

做生意無話一定贏,當買個教訓啦
好多人連買教訓既能力都無
你知唔知香港人行年宵心態係咩
佢地真係去行
見到有趣嘅野又唔貴先會買
你百幾二百買舊溫暖嘅野托柒咩

雞議員暖手枕(180元)?
如果係呢隻就真係買唔落
年宵賣番應節既先得
除非你有個人光環 例如短毛 90毛
如果你件貨係出邊有類似替代品又唔應節 都好難諗原因幫襯你

我見過有人賣自制卡牌 係就係獨特 但年宵無咩人買
都有人賣水晶球 但人流都唔多 可能佢賣得貴一件回本 同埋可以平日再賣

行得年宵既target customer都係女人同細路仔 只要令佢地中意 佢地既男人or家人多數出錢買 新年丫ma 仲要少講價
所以你件貨幾獨特 吸引唔到女人同細路仔都好難有運行
根本搞年宵然後話自己啲嘢幾咁有創意果啲咪就係岸郊野囉。

咁好做咩要去年宵呢啲垃圾場賣?

行得年宵果啲係咩人睇怕樓主都仲未知。

仲學人講孖劇亭。

認同
離題一問 一街都係個啲百變怪寵物小精靈其實有無侵權
樓主當買個教訓
重新認識偽善香港人
口口聲聲話支持本土
但其實講到尾價錢dominate everything
講創意咪又係抄返上年
一間抄一間 最後到到都係賣果兩味

班檔主用年輕/營商經驗包裝
但其實係將淘寶貨貴幾倍賣出去
加少少野扮有特色/創意
侵權根本WFC,有錢賺就得

一方面支持本土,另一方面侵權抹殺創意
你話究竟幾咁可笑
根本搞年宵然後話自己啲嘢幾咁有創意果啲咪就係岸郊野囉。

咁好做咩要去年宵呢啲垃圾場賣?

行得年宵果啲係咩人睇怕樓主都仲未知。

仲學人講孖劇亭。

認同

咪幾好 學下輸錢
同好多人創業一樣
永遠以為自己個idea 無敵
媒體有noise就會報
報左唔代表係你件野work

做生意無話一定贏,當買個教訓啦
好多人連買教訓既能力都無

每年都有一班自以為本土設計既傻仔懶係吸取經驗咁搞年宵

最後蝕到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞