第一次搞年宵有感

272 回覆
49 Like 122 Dislike
有冇諗過係咪自視過高
一味話人唔支持 唔夠人平
事實係你件貨 可能真係唔岩買家口味
買家唔會因為你本土 就出錢買件唔想要既野

或者我真係錯估香港人嘅口味
不如放上嚟睇下係咩嚟先至再評論?
老實講 你唔洗怕呢到啲人話閒言閒語 話你擺上黎當廣告
得啦 當我求你啦 你擺上黎俾我地鑑賞下 如果真係整得唔錯 又有本土idea 定價又唔算過份 再加上同為連登仔 你個生意額唔好話十倍 一百倍都可能有
老實講你似係對自己啲貨自大又自卑 覺得應該要賣得出 但係唔知點解又無人賣 老實講呢到啲人把口可能衰啲 但9成連登仔都係正常人 好就讚 衰就彈(部份假膠除外) 擺上黎唔洗錢 我地鐘意 自然會沖去年宵到買 明無?

擺啦 唔好再講啲咩廢話話支持本土產品就得

Agger

廢事搞到好似想做宣傳咁
唔出圖啦
留意返多啲本土products就係最大嘅支持

唔好講到人地唔識欣賞咁啦
講到自己懷才不遇咁

有成績係要靠實力既
你做唔到你想要既結果係你實力未夠

我明啊 但我自己見到好多其他用心嘅本土設計產品都無人問津
反而求其印隻雞脾做cushion果d就好好賣
同埋周街都拎住Pokemon
我個心有d灰
有感而發啫

你真係覺得自己整既野有創意既 咪去d2place個啲地方擺囉 年宵咁撚多老人家 新既野佢地都唔會要啦
同埋人地得你唔得 真係諗下marketing方面既野

近排有創意又買左既係world concil? 卡牌game
佢地跟到而家既世界狀況去整左隻game出黎
係幾有創意同埋岩年青人口味既
邊個場
你係賣咩種類嘅product先

種類大路
但呈現方式不同
放出黎,宣傳下啦,實有人支持你
屌你 問你賣乜柒又講到咁隱晦 攬撚住你d冇人買產品過年啦
仲有自己覺得做生意就要不擇手段
打正旗號上黎連登fb ig宣傳有咩問題
做人地打手有問題 自己產品打手無啦掛
不過出post既公關做好啲囉要 轉數要夠快
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170108/56143871

幫下你啦樓主

今日會行 睇下值唔值
我都好想post
但我哋團隊上晒報同電視
Facebook page又出晒樣咁
而今次有感而發只係我一個人擅自嘅決定
我唔想累埋隊友比人起底

但我可以講我係擺維園乾貨
近銅鑼灣入口嗰邊
用靚料...?
錯咗
你要搞清楚年宵買野嘅人嘅心態先
行年宵唔係一般行街
既然你都話得marketing做得唔夠好
擺上連登都係一種marketing, 咁易做你都唔做, 梗係唔夠好
自家設計既野
除非有話題性 又或者focus賺女人錢
唔係既你等蝕到仆街

有年我有frd賣running man cushion, 純粹將幅圖印落去cushion度
結果港女排隊買
你係賣咩種類嘅product先

種類大路
但呈現方式不同

睇死咪又係賣雞。
不如你講吓喺邊個場啦,行過睇啱咪買
其實起樓主底就見倒啦

其實idea幾好 但個人黎講唔會想買翻屋企
已經成日見倒 望倒都覺得煩
不如你講吓喺邊個場啦,行過睇啱咪買

維園 近銅鑼灣嗰邊
咁你都講下賣緊啲咩, 形容吓都好吖
乜春提示都冇, 一味本土本土, 點分得出係你阿
想幫下你都唔得
其實好多野網上好有gimmick 但現實年宵主要消費力都係一家大細 所以都係行大路同老番先有人買
屌你老味on撚9
講左3版仲未知賣乜
咁你都講下賣緊啲咩, 形容吓都好吖
乜春提示都冇, 一味本土本土, 點分得出係你阿
想幫下你都唔得

Keywords: 溫暖、財運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞