第一次搞年宵有感

272 回覆
49 Like 122 Dislike
唔支持你? 一樣吸引到人既產品 定價合付產品水平就一定賣得出 一係你就吸引唔到人 一係你就定價唔口岩。 好多人都支持本土 但首先你件貨要真係吸引到人
樓主加油
同意樓主講香港唔欣賞本土特色,香港樂壇都係面對呢個問題。

照你咁講
本土特色=求其 無誠意喎

其實本土特色呢個詞有被濫用
好多時連最基本既野都冇計劃好
打住呢個旗號就諗住必勝咁
用番香港樂壇做例子
幾多失戀歌啲詞已經唔係討論緊有冇深度
而係講緊為岩音格硬塞
相信呢個問題已經唔關本唔本土事

利申 今日行完維園 專登搵本土野
但唔覺眼有咩本土創作好本土或好吸引
樓主係賣生肖公仔?
超級雞議會?

咁撚多頁都唔講賣乜柒
仲要拎埋咩保護teammates 咁既光環 出得黎做就已經唔會理啦 難道你地成team人都戴頭套擺檔?係好野既驚閪俾人知係你賣咩 根本你都覺得自己賣既野柒先廢事俾人笑 你咁既意想呢世都唔會成功
超級雞議會?

原來係超級雞議會 你地連報都上埋仲要保護啲乜 暖手枕呢個年代仲會有幾多人用 個個都㩒電話我仲會唔會用暖手枕 再睇埋個動新聞佢cut左你地咁大段介紹你唔係唔知咩問題丫
我自己就覺得要整野出黎賣首先真係要好客觀咁問返自己見到呢類product你自己會唔會買 唔用電話嗰堆多數差左年紀 佢地會唔會俾咁多錢去買啲咁既野 後生一輩唔係玩電話就用電腦 邊有手用你呢個product 如果早12年賣既就可能還可以既 下年再努力過啦
咁撚多頁都唔講賣乜柒
仲要拎埋咩保護teammates 咁既光環 出得黎做就已經唔會理啦 難道你地成team人都戴頭套擺檔?係好野既驚閪俾人知係你賣咩 根本你都覺得自己賣既野柒先廢事俾人笑 你咁既意想呢世都唔會成功

咪係
連圖都無張
打咁大段野想搵人支持你

起碼整張圖
講賣緊幾錢
咁先有討論空間
同意樓主講香港唔欣賞本土特色,香港樂壇都係面對呢個問題。

照你咁講
本土特色=求其 無誠意喎

用樂壇做例子真係笑左
我部dap入面七八成都係廣東歌
但係入面大部分都係舊歌
請問近呢幾年出過幾多首真係好聽嘅歌?

當ekids都走出嚟開concert,就知咩叫樂壇已死

利申:有買開碟轉wav
可能你件產品人哋覺得好樣衰唔買啫
利申支持本地創作

原來係超級雞議會 你地連報都上埋仲要保護啲乜 暖手枕呢個年代仲會有幾多人用 個個都㩒電話我仲會唔會用暖手枕 再睇埋個動新聞佢cut左你地咁大段介紹你唔係唔知咩問題丫
我自己就覺得要整野出黎賣首先真係要好客觀咁問返自己見到呢類product你自己會唔會買 唔用電話嗰堆多數差左年紀 佢地會唔會俾咁多錢去買啲咁既野 後生一輩唔係玩電話就用電腦 邊有手用你呢個product 如果早12年賣既就可能還可以既 下年再努力過啦

如果真係呢個,講真唔多吸引

呢個真係冇用,買翻屋企托又唔係話得意呀靚呀咁
你d貨唔好賣一定係香港人問題啦
唔買你d野重唔係港豬?
年宵呢d應該整gimmick野,你就整d老土野..
你叫得雞議會,整個議員造型既雞 eg."游惠雞","鼠王雞"
再唔係"吳弱雞",d人咪買囉
正評你因爲你引到一班人認真屌你 👯
有圖未呀屌

斷估樓主唔係呢檔掛 柒到唔敢睇
係條街到kick住個陣佢掉落黎 走都走唔切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞