[扮工丁]冗員一齊入嚟傾下計啦 2

1001 回覆
0 Like 0 Dislike

唔係咁賤呀 ? 紅假都扣大假 ?

聽返黎,我都唔知

咁樣真係好狗喎

過年都扣

即係佢初七啟市但當你初五至七3日大假咁

聽返黎,我都唔知

咁樣真係好狗喎

過年都扣

無錯

聽返黎,我都唔知

咁樣真係好狗喎

過年都扣

無錯

會咁做既公司正仆街 放多日假都驚死蝕俾你咁
btw你地公司過年使唔使扣大假

可以咁架咩

過年都扣

無錯

一係就唔好放啦
btw你地公司過年使唔使扣大假

可以咁架咩

可以 僱主有權安排你幾時放大假
係香港打工慘過做奴隸

無錯

一係就唔好放啦

自己sl到條氣順啲先再算啦唯有
[quote]
可以 僱主有權安排你幾時放大假
係香港打工慘過做奴隸

d老細on9
香港政府又唔立法管制下
日本都有立法話OT到幾點後就犯法,標準工時係幾多咁啦

如果今次係林鄭當選就好笑
病病地又要呆多兩日點算好

無錯

呢啲公司狗撚到

請sl
仆街啦整壞左公司個印
等緊3月頭放AL去台灣玩幾日
等緊3月頭放AL去台灣玩幾日

AL拎黎去旅行是常識吧
仆街啦整壞左公司個印

放嚮同事枱面

整唔到放返原位算

請sl

上星期請左,最新消息係呢兩日dept得我一條友返,咪遲到早走算

請sl

上星期請左,最新消息係呢兩日dept得我一條友返,咪遲到早走算

自己一個仲要有得遲到早走咪好 好過我就算無野做都要坐到收工

請sl

唔會俾人check打卡時間
成日無野做既
Btw我都要返埋星期五呀

唔明點解上海branch今日開始放,香港就要番埋星期5
聽同事講星期5可能早放,都唔知係咪
我覺得多數都冇

咁我好你少少 禮拜五佢話收4點

咁樣真係好狗喎

過年都扣

屌我就係咁 被逼放多幾日仲要no pay黎
下下都同我計盡真係好仆街

咁樣真係好狗喎

過年都扣

有呢個習俗既公司都係早走早著
少少野都要同你計你都唔方有自由

btw好多同支那廠合作既細公司都係咁

請sl

唔會俾人check打卡時間

我地無打卡,成日不定時工作,成日補假

咁樣真係好狗喎

過年都扣

no pay 就仆街啲, check 下勞工法例好啲啵~

通常係講緊你用晒AL/新人未請得AL就會幫你No pay
總之我公司唔開工住你地就扣住假/錢先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞