[扮工丁]冗員一齊入嚟傾下計啦 2

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
其實我好想知我阿姐究竟有咩做可以9小時唔停手
有時偷望下佢都係覆緊email

我呀姐就係因為佢本身做野好撚慢..一日可以做2樣野....
我覺得真係好屈機

老屎忽就大多數係UPDATE自己FACEBOOK啦,淘寶啦同埋同D JUNK CALL個SALES係度玩野
坐到周身痛

買張obusforme背墊啦

坐得多真係身體會變差

係,,,重會變肥
坐到周身痛

自己有背墊
我嗰張係矮背電腦櫈 頭都挨唔到

我就係加左張墊到頭,脊醫要我用
翻shift duty 放乜假?

慘。。。除左以前做part time返shift外。。。ft都唔會揾返shift

返shift真係好辛苦...
巴打係紀律部隊?

機場做地勤
返幾個月工病足幾個月

same here
公眾地方好易病

老闆重要較到個中央得27 度...重要話唔夠高

慘。。。除左以前做part time返shift外。。。ft都唔會揾返shift

巴打係紀律部隊?

機場做地勤

慘,好明白,女女之前都係⋯

same here
公眾地方好易病

成袋都係藥

我隔一兩個禮拜就感冒一係就咳

我都係 仲有啲女人病痛
請假請到俾人懷疑

巴打係紀律部隊?

機場做地勤

係香港,返SHIFT係人間慘劇...做SALES既,間間都差唔多開到12點....

我係第2個post識到個巴打係poly做梗喎...
但個陣grad我都有諗過做,不過朋友就話唔係諗住讀上去既話.其實呢d經驗都冇用

係呀 如果想hea逗人工嘅咪做下

但之後想走....點同人講你d經驗可以做咩?

睇自己點9up 老實講文職經驗出到去係廢咖

你做咩位? 我就4-8唔可以請囉...但明明又冇野做而且係去旅行既最佳季節

TA

我之前一直想做TA

千萬不要
我過多排轉工喇

自己有背墊
我嗰張係矮背電腦櫈 頭都挨唔到

我就係加左張墊到頭,脊醫要我用

之前有排右頸痛到頭又痛手又痺

機場做地勤

係香港,返SHIFT係人間慘劇...做SALES既,間間都差唔多開到12點....

我好D 90%早間,起碼收早

你做咩位? 我就4-8唔可以請囉...但明明又冇野做而且係去旅行既最佳季節

TA

我之前一直想做TA

千萬不要
我過多排轉工喇

不過SEND左D CV都係冇用....TA要有咩經驗先做到...我只係得補習個D

same here
公眾地方好易病

成袋都係藥

我都係 仲有啲女人病痛
請假請到俾人懷疑

絲打 睇黎你都好藥煲下

我之前一直想做TA

千萬不要
我過多排轉工喇

不過SEND左D CV都係冇用....TA要有咩經驗先做到...我只係得補習個D

冇 我零經驗 fg就入去做
如果唔係搏讀pgde都唔需要入去俾人撚
利申 幾肯定自己冇書讀 早走為妙

我都係 仲有啲女人病痛
請假請到俾人懷疑

絲打 睇黎你都好藥煲下

啲同事病唔會戴口罩
間房長期開冷氣
加上我自己好大壓力 所以唔病就假

我之前一直想做TA

千萬不要
我過多排轉工喇

個陣有諗過讀個master係以中文作為教學第二語言既program,因為想教南亞

個陣有諗過讀個master係以中文作為教學第二語言既program,因為想教南亞

Master唔洗推薦信啦
不過做老師要Pgde

我都係 仲有啲女人病痛
請假請到俾人懷疑

絲打 睇黎你都好藥煲下

啲同事病唔會戴口罩
間房長期開冷氣

咁樣就快走應該對你係個好選擇

不過做老師要Pgde

我知呀.... 但個pgde好似都唔平
IT狗來留名
食完飯有野做
我上司坐正係我後面,佢望到哂我個mon想睇下H漫都唔得

絲打 睇黎你都好藥煲下

啲同事病唔會戴口罩
間房長期開冷氣

咁樣就快走應該對你係個好選擇

頂唔順呢種工作環境
某啲同事又鳩鳩哋

不過做老師要Pgde

我知呀.... 但個pgde好似都唔平

42100 冇人請就好慘
我上司坐正係我後面,佢望到哂我個mon想睇下H漫都唔得

我坐正佢門口,佢一行出黎有心既都睇到,好在佢唔係成日行出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞