[扮工丁]冗員一齊入嚟傾下計啦 2

1001 回覆
0 Like 0 Dislike

女上司就最鍾意留意你幾時屙屎遲到飲水
等你仲話想要女上司

男上司只會睇你做唔做到野 到唔到數
佢理得你返工係到R春袋

野我都做唔到

野都做唔到??

OU 易入難出
但雙刃劍 你係OU依個少林寺挨到出黎
轉工老細見到你OU PT Degree出黎 都會看重你 多過19野雞大學PT Degree

係真唔係呀?!

梗係難出喇, 要掠水丫嘛~

頂 ,疊埋心水入正苦算
[
係入場券

咁我都算捱過左要用入場券既時期

I mean degree 係入場券

係,我工都換咗2份啦
依家做緊大公司
難既就係冇DEGREE冇得升

咁就局限左升既機會

唔係無,相對微左
[quote]

我係到諗緊係咪真係讀番書好..
但好多讀左大學既朋友都叫我唔好讀..

無 degree ?

冇呀, 本身我讀asso,讀讀下quit左出黎做野
好多人都覺得我入到依家間公司好叻,
但其實我冇學歷,未來可以點我真係唔知

其實你望下你想搵既工果啲 ad 有冇講明要 degree
如果通常都講明要, 咪讀番個傍身囉~

而家太多人有degree 啦,所以有個真係好d既,不過睇返自己有幾多歲,重會做幾多年野囉..好似琴日我見返個親戚,佢話自己讀完個degree之後都30歲...最後畢左業就嫁人.._

有架咩? 我search過好多都要本身讀過asso 個d
我覺得自己唔係讀書既料
都唔知自己條路要點行

OpenU

OU 易入難出
轉工老細見到你OU PT Degree出黎 都會看重你 多過19野雞大學PT Degree

係真唔係呀?!

我ou ft grad

我覺得自己唔係讀書既料
都唔知自己條路要點行

OpenU

OU 易入難出

係真唔係呀?!

我ou ft grad

轉間大公司 拎公司福利去讀啦
我以前上司就係咁 讀5年OU 一毫子都冇出過
但真係辛苦 佢講過果陣岩岩小朋友出世 仲要一個禮拜返4晚學
持續左5年先挨到個學位出黎

女上司就最鍾意留意你幾時屙屎遲到飲水
等你仲話想要女上司

男上司只會睇你做唔做到野 到唔到數
佢理得你返工係到R春袋

野我都做唔到

野都做唔到??

交唔到貨仔啱啱做野,連回封信都要佢教,驚比上司嫌棄

我覺得自己唔係讀書既料
都唔知自己條路要點行

OpenU

OU 易入難出

係真唔係呀?!

我ou ft grad

聽見都想屎.... 但5年話耐又唔係好耐既~

真係睇你對自己要求去到邊
佢真係出左關之後幾級跳

我覺得自己唔係讀書既料
都唔知自己條路要點行

OpenU

OU 易入難出

係真唔係呀?!

我ou ft grad

洗左幾錢 ?

我申請GRANT LOAN喎
想辭工

佢真係出左關之後幾級跳

聽到都覺得辛苦..我覺得自己會頂唔順
想辭工

點解呀?太hea?
想學車又想學德文又想讀master
冇錢啊
想辭工

點解呀?太hea?

係hea到浪費人生
想辭工

點解呀?太hea?

係hea到浪費人生

人工o唔ok先?
我都係,由朝坐到收工
想辭工

點解呀?太hea?

係hea到浪費人生

人工o唔ok先?
我都係,由朝坐到收工

人工算ok又唔使ot我又未想咁犯賤住
大家買左六合彩未
想辭工

點解呀?太hea?

係hea到浪費人生

人工o唔ok先?
我都係,由朝坐到收工

係啊

又冇意義又人工低

份工係合約黎
到228就完
已經成日apply
但見親都唔請

黎緊打算考紀律部隊,但體能好驚肥佬
大家買左六合彩未

18歲到而家自己買得個2次
屌那星阿姐連我d工作都搶埋去做

佢真係出左關之後幾級跳

聽到都覺得辛苦..我覺得自己會頂唔順

所以我聽佢講我都好佩服佢
有時候可能唔係個學位令人地睇重你
係你點樣拎個學位返黎 人地先賞識你
想學車又想學德文又想讀master
冇錢啊

揀一樣做左先
之前想讀個公眾史學m phil
次後洗底去教書
但問題係要讀2年
1.5年要鬥篇文
我又 冇topic又冇相關知識打底

第2就錢啦
用埋政府個1盤都仲差9盤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞