[十月新番] SSSS.Gridman 集中討論 3

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
我忍唔住喇好想買返B記super minipla既gridman文哥同龍帝
可動性算係咁,但可以合體好正

其實動畫gridman係日本算唔算好hit?
人氣夠唔夠B記開個新模, 好似figure-rise ultraman咁整個新版gridman
Blr-ray第1卷未發售前個預約數破萬
六花同大波茜抱枕多人訂到要提早截訂
你話紅唔紅

絕對有資格做第2季
但驚佢會做爛
有啲驚訂完gsc 個gridman之後B記會出隻再靚啲嘅
唔知點解今次冇搶做shf之類
定真係日本版權煩d,比gsc買左就冇
模型就難講,反而出漫畫隻先
所以我冇訂
Bandai見咁紅冇可能唔出
想問下安奇嗰隻眼變咗色係點解
眼神應該指安奇變左人/gridman
係第10定11集 安奇都話過小茜隻眼有喲問題
咁代表小茜已經怪獸化左

利申 9up
前面有巴打講過藍色眼係電腦世界住民,紅色係怪獸。
安奇一隻眼變咗藍色係變咗gridknight之後被承認為住民
好似係...
你意思係指新出果套食玩
可惜個人嚟講真係唔好食玩,而且都唔平
如果佢出返啲正常系列我都應該會買

Btw,舊年行大阪果陣見到,唔知係咪古董嚟
但好吸引
我都未訂,心思思但又想睇定啲
利申:窮撚唔係太多閒錢買玩具,所以要謹慎啲買
minipla模型d質地唔上唔落,買唔落手

figma就唔知會唔會玩DX武器包
或者之後有得合體,下個月開訂睇下咩料
雖然整左會有少少倒自己米,另外佢都有隻都大合體版
UA 果隻已經炒起左
myself果邊d人話現實茜個樣似六花,
又話六花係照佢自己樣造出黎,
會唔會撚多左呀
現實個樣一定要同創造個樣一樣咩?
二次元既茜就好似打機開自己角色咁,
你會唔會整到同自己一樣樣咁開game
三次元既日本人黑頭髮好出奇咩
官方無講明就係自己解讀架啦,至於點解讀就完全是個人自由,最緊要講得通
裕太(失憶)之前同電腦既gridman互動,係咪一直以來都係自己同自己講嘢?
其實六花可以係茜現實世界嘅自己又或者係朋友
總之係一個想捨棄又斬唔到纜嘅存在
(六花設定住晌中古店,佢兩個返學坐老蓮咁遠但係住晌隔離)
我覺得ai 嘅嘢根本無得分自己唔自己
龍帝呢 點解無龍帝份

監督你冷靜啲
如果茜現實係大叔 實被人屌到仆街
毒撚FF自己係大波妹女神
但咁設定幾過癮
如果真係咁, D抱抱同goods可以全部掉落海
咪話bd4就有得睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞