[十月新番] SSSS.Gridman 集中討論 3

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
銷量應該唔錯既,家下真係任佢地9up
Bahi JD
Viu
睇完 茜真係好J
viu終於有
怪獸少女係音樂精靈隻寵嘅後代?
即場r第2季指定搵trigger整
名都叫二代目,但點有就冇講
頭先睇完人分析
六花同現實莤個樣9成似
同埋六花屋企開垃圾鋪
代表六花係現實世界莤 但係莤唔鐘意自己 所以電腦世界整左個大波莤做自己
而最後六花叫莤番去現實
可以理解成自己叫自己做番自己

而裕太比gridman揀中 係因為佢鐘意六花=現實莤而唔係假莤
本來覺得有小小爛尾 原來係咁神
viu 好似有第12啦
笨大:哈哈,多謝板機社出新版gridman比我賺錢之外,最終話仲加入埋原版造型gridman,等我即刻翻模出番批新shf版gridman,叫SSSS.Gridman最终決戰Ver撈返筆先,配件方面減返把劍,加個淨化光線特效件後即時魂限上架
無諗到原來現實六花 = 電腦akane,咁好多野都解得通 佩服
btw Gridman同SAGA兩套原創霸權都無爛尾之餘 仲超出水準 為原創爭一口氣 希望下年都可以多啲原創番睇啦
都完得唔錯

唯一唔滿意係條感情線真係求其一兩句就講完
連間房都差唔多佈局 留意返銀包個位
好亂呀
現實世界嘅茜(六花樣)
整左個數碼六花(茜樣)做自己朋友
跟住數碼裕太係鍾意數碼六花(茜樣)
推斷出現實世界嘅茜(六花樣)係想現實嘅裕太鍾意自己?
咁點解唔設定裕太真接鍾意茜(六花樣)(啫係佢本人)?
睇住自己ntr自己咁痴線
係咪咁樣?
所以六花住junk shop即係莤憎自己
錯晒。。。

理論上電腦世界全部人都會鐘意茜(大波靚樣),六花只係用現實世界自己樣做出黎既NPC . 但裕太揀六花,所以係個世界係異例。
可能係咁都唔奇。
感情線太多隱喻,做白就唔好睇。
唔係好明,咁莤FF果個世界係咩黎
應該係本來求其一個電腦世界(參考原作)
外星人引誘茜,茜逃避現實同外星人入呢個電腦世界
茜用怪獸改造到個電腦世界變成宜家咁樣
電腦世界
重睇多次先明講乜
本身睇完11諗住會爛尾多
結果有驚喜
好撚亂 搵人解釋ok?
me好蠢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞